Embera Indianen

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4"][e[et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”https://www.colombiaans.nl/wp-content/uploads/2015/03/embera11.png” alt=”Embera indianen Colombia” title_text=”Embera indianen Colombia” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” animation=”right” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”on” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]p>

[/[/et_pb_image][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_font_size=”14" use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]p>

Embera Indianen

Er leven ongeveer 20.000 Embera Indianen in het afgelegen regenwoud van Panama en Colombia. Op het grensgebied zijn door oorlogen, drugs transporten en guerrilla activiteiten een groot deel van de Embera indianen vertrokken naar Panama. In Urubá (Colombia) bevindt zich nog steeds een vaste populatie Embera indianen.

[/et[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”ad” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_font_size=”14" use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]
[/et_p[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”1_2"]_t[et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_font_size=”14" use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]De Embera indianen waren een van de eerste Zuid Amerikaanse volksstammen die in contact kwamen met de Europeanen. In begin 1500 vestigen de Spanjaarden zich voor het eerst in Zuid-Amerika onder leiding van Pizarro. Deze kolonie mislukte en Pizarro zette zijn tocht voort naar het zuiden en lieten de Embera Indianen met rust. Vele priesters en missionarissen hebben pogingen gedaan om de indianen te bekeren tot het christendom.

[/et_pb_te[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2"]t [et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_font_size=”14" use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]mberas hebben zich vast gehouden aan hun eigen identiteit. Zij geloven in een god die verantwoordelijk is voor heel de schepping en ervoor zorgt dat het goed gaat met de mensheid. De Embera Indianen kennen echter geen ceremonieën om deze god te eren. Ook zijn zij niet bekend met het concept ‘bidden’, als een Embera iets wil vragen of vertellen richt hij zich tot de hemel en vertelt het zoals hij dat ook zouden doen tegen een ander persoon.

[/et_pb_text][[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4"]mi[et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_font_size=”14" use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]ng van een Embera man bestaat voornamelijk uit een lendendoek met een korte band van kralen die hun achterste bedekt. Vrouwen lopen meestal met een bloot bovenlichaam en dragen alleen een rok, de paloma.

[/et_pb_text][et_p[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”ad” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_font_size=”14" use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]ync="" src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">


[/et_pb_text][/et_pb[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”1_2"]ab[et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”https://www.colombiaans.nl/wp-content/uploads/2015/03/embera1.png” alt=”Embera indianen Colombia” title_text=”Embera indianen Colombia” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” animation=”right” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”on” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”][et_pb_t[/et_pb_image][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_font_size=”14" use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] waren deze rokken van schors gemaakt, maar nu kopen ze in vrolijke kleuren geverfde katoen (Azië) waar ze hun hedendaagse rokken van weven. Vrouwen bedekken hun borst met gekleurde plastic kralen en zilveren kettingen. In deze zilveren kettingen bevinden zich talloze zilveren munten van de oude Spaanse overheersers. Deze kettingen worden van moeder op dochter overgegeven. Zowel mannen als vrouwen lopen op blote voeten.

[/et_pb_text][/et_pb_col[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2"]=[et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”https://www.colombiaans.nl/wp-content/uploads/2015/03/embera2.png” alt=”Embera indianen Colombia” title_text=”Embera indianen Colombia” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” animation=”right” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”on” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]pb_text [/et_pb_image][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_font_size=”14" use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] staan bekend om hun mooie beschilderingen van hun lichaam. Op het lichaam worden zwart gekleurde patronen geschilderd van jagua, een belangrijk soort fruit voor de Embera die niet eetbaar is. Het verf van de jagua blijft gedurende 10 tot 12 dagen op het lichaam zichtbaar.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4"]ek[et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_font_size=”14" use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]et lichaam is een van de meest behouden gebruiken van de Embera Indianen. Elk patroon heeft zijn eigen betekenis en elke leeftijd kent zijn eigen patronen. Door middel van een bamboestokje met een scherp gesneden punt worden de patronen op het lichaam getekend. Om Scherpe geometrische patronen te krijgen worden voorgesneden houten mallen gebruikt.

[/et_pb_text][et_pb_text admin_l[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”ad” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_font_size=”14" use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">


[/et_pb_text][et_pb_image admin_la[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”https://www.colombiaans.nl/wp-content/uploads/2015/03/Canasta-Embera-ATP.jpg” alt=”embera indianen colombia” title_text=”embera indianen colombia” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”on” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]admin_la[/et_pb_image][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_font_size=”14" use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]ok bekend om de goede kwaliteit van hun handwerk, met name de canasta. De canasta is een mand gemaakt van chunga vezels. De canaste is zo fijn geweven dat men er water in kan opslaan. Het weven van sommige manden kan tot zes maanden in beslag nemen. De bladeren van de Chunga Palm worden gebruikt om de manden te kunnen maken.

Na 500 jaar strijden Embera indianen nog steeds om hun gebieden veilig te stellen: Ze lijden in Uruba vanwege de strijd tussen de paramilitairen en guerrilla’s. Hun gebieden bevinden zich in aantrekkelijke drugsroutes naar Panama. Regering moedigt mensen aan om ongerepte gebieden te gebruiken voor landbouwproductie en ze leven op een van de grootste koperreserves van Zuid-Amerika.

Foto’s: Tucaya, Kras & Wikipedia

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]"display:none !important;visibility:hidden;">Embera Indianen was last modified: februari 18th, 2016 by Colombiaans.nl