Site pictogram Colombiaans.nl

WK-Kwalificatie van start Colombia treft zwaar programma

WK-Kwalificatie van start Colombia treft zwaar programma
globalsoccershop

Vanavond gaat de strijd om WK-kwalificatie voor het WK in Rusland weer van start. Colombia trapt in de

elfde speelronde af tegen de Copa America-winnaar Chili. De wedstrijd begint om 21:30 uur Nederlandse tijd.
In Barranquilla treffen beide landen elkaar in een wedstrijd die doorgaans altijd veel spektakel met zich meebrengt. Echter krijgt Chili klap na klap te verwerken in hun strijd om WK-kwalificatie. Het grootste probleem bij Chili zit hem in de voorhoede. Ze scoren erg moeilijk en bezetten hierdoor de 7e plaats. Chili zal de punten hard nodig hebben, willen zij een kans maken deel te nemen aan het wereldkampioenschap in 2018. Gesproken over teams die de punten nodig hebben…

Op dinsdag 15 november zal de kraker tegen en in Argentinië plaatsvinden. Argentinië is aan het opkrabbelen na een zeer beroerde start. De ploeg speelde een aantal keren met en zonder sterspeler Messi, maar mocht niet baten. Messi had in de vorige kwalificatieronde echter zijn messen geslepen en leidde zijn land naar de overwinning waardoor het met de vijfde plaats op de hielen van Colombia zit.

Los Cafeteros staat op een solide vierde plaats, maar is nog lang niet zeker. Het verschil in punten met Argentinië bedraagt slechts 1 punt. Anderzijds bedraagt het verschil tussen nummer 4 Colombia en nummer 1 Brazilië 4 punten. Het zijn mooie wedstrijden om naar uit te kijken. Hopelijk krijgen we antwoorden op een aantal vragen. Falcao is teruggekeerd in de selectie. Hoe zal hij het doen? Wie zal er aanvoerder zijn? Wie staat er op om het team te leiden? Het antwoord in deze kwalificatierondes weten we woensdagmorgen. Dit te beginnen met de eerste horde: Chili.

Mobiele versie afsluiten