Site pictogram Colombiaans.nl

WK Kwalificatie: Gehaktdag in Zuid-Amerika

Een bloedstollende strijd tussen de nationale elftallen van het COMNEBOL-federatie wordt vandaag beslist. Het gebeurt allemaal vannacht in de achttiende speelronde. Er zijn over een aantal uren vele vragen die beantwoord gaan worden. Niet alleen of Messi met zijn Argentinië deel zal nemen maar natuurlijk belangrijker nog, doet Colombia voor de vierde keer mee aan een Wereldkampioenschap Voetbal?

Colombia speelt vannacht tegen directe concurrent Peru om 01.30 uur, Nederlandse tijd. De wedstrijd wordt afgewerkt in Lima. Colombia mag zich al 36 jaar ongeslagen noemen in het Peruaanse Lima, maar toch belooft het een heet avondje te worden.

Colombia staat op dit moment met 26 punten op de vierde plaats wat recht geeft op directe deelname. Peru staat een plaats lager met 25 punten en zal in eigen huis er alles aan doen om de playoff-wedstrijd te vermijden. Argentinië staat zesde met 25 punten en kan zich ook nog kwalificeren. Zelfs nummer zeven, Paraguay, kan zich met 24 punten theoretisch nog kwalificeren.

Het ideale scenario

Laten we voorop stellen dat de meest ideale situatie is, wanneer Colombia wint. Zij komen dan met 29 punten op plaats 2 te staan. Zodra echter Uruguay wint, zullen zij tweede eindigen (officieel hebben zij aan 1 punt genoeg om zich te kwalificeren). Argentinië moet dan per se winnen om deelname aan het WK veilig te stellen. Dan heb je ook nog Chili als winnaar van de afgelopen twee edities van de Copa America. Als Chili, Argentinië, Colombia en Peru geen playoff-wedstrijden (tegen Nieuw Zeeland) willen spelen zullen zij vannacht moeten winnen.
Het zal een heet avondje worden. Volg het via Fox Sports.


afbeelding: website vi

Mobiele versie afsluiten