globalsoccershop

Het duel werd gespeeld in San Cristobal. Colombia dat begon in een geheel andere opstelling moest behoorlijk wennen aan de sfeer. Om te beginnen was daar de reis van Colombia naar Venezuela. Doordat er geen commerciele vluchten van Colombia naar Venezuela gaan, was de selectie genoodzaakt met de bus te gaan. De spelersbus van Colombia werd begeleid door 300 politieagenten.

Opstelling Colombia

Colombia begon in de volgende opstelling.

Ospina, Zapata, Cuadrado, Arias, Carlos Sánchez, Murillo, Barrios, Chara, Fabra, Cardona en Falcao. James reisde wel mee maar mocht niet spelen van de sportarts van Bayern Munchen. Pékerman reisde zelfs af naar Munchen om dit van de arts zelf bevestigd te zien. Hij kreeg geen groen licht om in ieder geval de eerste wedstrijd te spelen. Hij was te geblesseerd. De vorige ontmoeting tussen de twee buren, werd gespeeld in Barranquilla en eindigde in een 2-0 overwinning voor Colombia.

De eerste helft

Colombia start ontzettend fel. Er staat nogal wat op het spel en er spelen natuurlijk op politiek gebied ook nog wel het een en ander. Even hadden we verwacht na de voetbreuk van de nieuwste aanwinst van FC Barcelona, Yerry Mina, om ex-Ajacied Sánchez naast Zapata in de verdediging te zien staan. Toch was het Murrillo die in de basis startte.

De eerste 10 minuten heeft de scheidsrechter soms moeite om het spel goed te volgen, want het is rommelig en er zijn veel irritaties en kleine overtredingen. Het eerste wapenfeit komt toch echt van de thuisploeg in de veertiende minuut. Uit een corner schiet Venezuela over het doel. Colombia moet lijdzaam toekijken wanneer in de 17e minuut Venezuela mag aanleggen voor een vrije trap op een goede plek na een domme overtreding van Oscar Murillo. Murillo krijgt geel, de vrije trap loopt op niets uit en Colombia pikt de bal op, maar de counter wordt hardhandig afgestopt door Cordoba van Venezuela. Dat zijn al twee gele kaarten in 17 minuten. Dat beloofd een warm avondje.

Het duurt dan nog bijna een kwartier voor Colombia via Fabra een uitgespeelde mogelijkheid krijgt. Boca Junior’s Fabra zet voor en Falcao kopt hard richting doel, maar de 19-jarige Venozolaanse keeper stopt de bal. Maar deze aanval leidt een sterke periode in voor Colombia. Via een voorzet van Arias komt de volgende kans van Falcao, die mist. Falcao die bij AS Monaco weer danig op stoom is, met 5 doelpunten in 7 duels speelde de eerste helft mat. Maar ook Venezuela komt een aantal keer gevaarlijk dichtbij doel. In de 35e minuut schiet Martinez van Venezuela de bal hard op de lat. Ondertussen regent het vanuit het niets kansen voor Colombia.

Carlos Sánchez mist het doel op een haar na. Chara van Junior doet hierbij ook nog even een duit in het zakje. De wedstrijd gaat op en neer. Venezuela krijgt kansjes, Colombia krijgt grotere kansen. Constant staat het vizier van de koffieboeren niet op scherp of wordt de inzet gered door de 19-jarige Farines. Als u dacht dat 19 jaar jong was als eerste keeper, op de Venezolaanse bank zat als reservekeeper een 16-jarige. Met een 0-0 en drie gele kaarten gaan beide teams de rust in.

De tweede helft

De tweede helft is precies 31 seconden oud als Cuadrado van dichtbij op het doel schiet. Weer keert de jonge doelman Farines de inzet van Cuadrado. De wedstrijd gaat verder, daar waar het gebleven was, met kansen voor beide teams. Zapata en Colombia kruipen in de 54e minuut door het oog van de naald wanneer de sterke verdediger een overtreding maakt, bijna in het strafschopgebied. De vrije trap loopt op niets uit.

In de 58e minuut slaat de schrik in heel Colombia toe als verdediger Zapata de bal te zacht terugspeelt op Ospina, maar loopt gelukkig met een sisser af. Ook Colombia krijgt in de 64e minuut weer eens een kans via de sterk spelende Chara. Deze passeert eerst een man in de zestien, kapt naar binnen, maar schiet te wild en hard over het doel. Colombia maakt zich klaar om te wisselen. De Colombiaanse fans die ondanks de moeizame busrit toch mee zijn gekomen beginnen hun ongenoegen te uiten. In de 71e minuut krijgt Venezuela de grootste kans van de wedstrijd. De Venolaanze Murillo krijgt van de Colombiaanse Murillo de kans om te schieten, maar wordt gepareerd door de jarige Ospina (29). Dat leidt een sterke fase van Venezuela in. Ook het publiek gaat achter ‘El Vino Tinto’ staan en Colombia heeft het erg moeilijk.

Colombia speelt slordig. Ballen komen niet aan, eindpasses zijn onzorgvuldig. Dan is er ook nog de grasmat… Een soort van . Eigenlijk is het een stuk opgedroogd mos waardoor de bal zich ‘vreemd gedraagd’. In de 77e minuut knalt Morena hard op het doel maar wordt gepareerd. Fabra probeert er met een schwalbe een penalty uit te slepen, maar dat komt hem op een reprimande te staan van de Braziliaanse 35-jarige scheidsrechter. Luis Muriel komt in de 80e minuut erbij in de spits voor Chara. Na een mooie actie van Muriel mag Colombia door een overtreding op Fabra een vrije trap nemen in de 87e minuut bij een 0-0 stand.

Cuadrado zet voor, twee aanvallers proberen de bal te koppen, maar weer zit de Venezolaanse doelman er kort op. Er komen 3 minuten blessuretijd bij. Colombia krijgt een corner. Muriel neemt hem zo slecht dat Venezuela de bal kan oppikken. Het team is niet goed genoeg om er daadwerkelijk iets nuttigs mee te doen en de laksheid van Colombia af te straffen. Met een 0-0 eindigt de wedstrijd dan ook. Chili en Paraguay zijn ondertussen begonnen aan hun onderlinge duel. Beide landen zijn concurrenten van Colombia. Het verschil is maar een punt. Venezuela liet zich niet kisten in deze wedstrijd en verdiende een punt. De volgende pot is tegen Brazilie.