Site pictogram Colombiaans.nl

Vruchtbaar weekend voor Colombia in Rio! Goud en zilver!

Vruchtbaar weekend voor Colombia in Rio! Goud en zilver!
globalsoccershop

De teller na een week Olympische Spelen was voor Colombia op de medaillespiegel een beetje karig maar hier is afgelopen weekend verandering in gekomen. In de sporten boksen en de hink-stap-sprong werden maar liefst goud en zilver behaald!

Colombiaanse Caterine Ibargüen maakt verwachting waar en pakt goud

Het was de avond van streber Caterine Ibargüen gisteren. In haar eerste sprong bereikte zij de afstand van 14.65 meter. Met deze eerste sprong was Ibargüen al dichtbij de afstand waarmee Olga Rypakova uit Kazachstan in 2012 goud won (14.75 m). En dan sprong Ibargüen nog niet eens echt op haar best.

In haar tweede sprong bereikte ze zelfs 15.02 meter. Een afstand waarmee zij al goud zou hebben gewonnen, maar ze wilden meer. Haar vierde en laatste sprong kwam eraan en ze kroonde zich tot de ultieme winnaar van de hink-stap-sprong. Ze bereikte 15.17 meter en veroverde hiermee de tweede gouden plak voor Colombia.

Bekijk haar prestatie

Bekijk hieronder een korte terugblik op haar prestatie met haar fanatieke moeder als supporter.
https://www.youtube.com/watch?v=csoKhg530Wk

Yuberjén Martínez pakt zilver in het boksen

Een dag ervoor was het de beurt aan Martínez van Colombia om de eer hoog te houden. Yuberjen Herney Martinez kwam in actie in de lichtgewichtsklasse tot 49 kilo. In de halve finale versloeg hij de Cubaanse Joahnys Argilagos. In de finale was echter Hasanboy Dusmatov uit Oezbekistan in drie rondes te sterk. Na de wedstrijd kreeg Martínez te horen van een verslaggever dat de droom van Martínez alsnog waar zou worden gemaakt.

Martínez had namelijk gezegd dat hij naar Rio was gekomen om goud te halen. Als hij goud zou halen, dan kon hij een huisje kopen voor zijn moeder. Helaas greep hij net naast het goud, maar pakte zilver. Echter had Elsa Noguera, de minister van huisvesting, na de wedstrijd, op social media aangegeven dat dát huis er zal komen. Martínez kon niets anders uitbrengen dan het woord “Sprakeloos”.

Mobiele versie afsluiten