Site pictogram Colombiaans.nl

Verwachte Colombiaans succes in de Vuelta a España 2018 blijft deels uit

globalsoccershop

De Vuelta a España is gewonnen door Simon Yates. De 26-jarige Brit die uitkomt voor Mitchelton-Scot schrijft hierdoor zijn 1e grote wielerronde op zijn naam. Verder dan een zesde plaats in de Vuelta van 2015 en een zevende plek in de tour van 2017 was hij niet gekomen.

Aan de start van 73e editie waren er enkele Colombiaanse renners tot favoriet of kanshebber gebombardeerd. De man waar het meest van verwacht werd is Nairo Quintana. De 28e renner stond op alle lijstjes bovenaan. Des te meer was deze 73e editie van de Vuelta een grote teleurstelling voor Nairo Quintana, hij eindigde op de achtste plek op 6.51 van winnaar Yates. De renner van Movistar heeft eigenlijk in de Vuelta nauwelijks een rol van betekenis kunnen spelen. Veel minder dan hem van te voren werd toegedacht. Op basis van zijn palmares was hij een van de topfavorieten voor de eindzege van de Vuelta a España. Quintana wordt al enkele jaren tot de kroonprins van het wielersgilde geacht maar zijn laatste goede prestatie was een tweede plek in de Giro 2017 achter de Nederlander Tom Dumoulin. Ook in de Tour de France van 2018 stelde hij enigszins teleur met een 10e plek. Hoe goed Quintana nu echt is moet gaan blijken in de toekomst. Hij bezit namelijk nog steeds de kwaliteiten om de 1e Colombiaanse winnaar te worden van de Tour de France.

Rigberto Uran werd getipt als outsider. De nummer twee van de Olympische Spelen van 2012 sloot de Giro af als zevende op 6.07 van Yates. De inmiddels 31-jarige wielrenner van Cannondale-Drapac is een complete renner. Hierdoor wordt hij vaak bij de outsiders geschaard.

Miguel Angel Lopez gaf de Colombiaanse wielerfans nog enige redenen tot juichen. De renner van Astana eindigde als derde op 2.04 van Yates en voorkwam Nederlands succes voor Steven Kruiswijk. Hij eindigde als vierde op 2.54 van Yates met een achterstand van 50 seconden op Lopez. Voor Lopez is dit het tweede podium plek in een wielerseizoen. Hij eindigde namelijk ook in de Giro als derde. De klasse van Lopez viel op in rit 14, 15 en 20 waar hij als 2e eindigde. In het speciale combinatie klassement vinden wij hem terug op de tweede plaats. Het combinatie klassement is een rekensom voor alle disciplines. Je plek in het eindklassement, puntenklassement en bergklassement wordt bij elkaar opgeteld. Hierin behaalde Lopez 13 punten twee punten minder dan Yates(11). De prestaties van de 24-jarige Lopez geeft hoop voor de toekomst.

Er was verder ook nog een podiumplek voor Jhonatan Restrepo van Team Katusha. Hij finishte als tweede op 28 seconden van winnaar De Marchi in rit 11.