Site pictogram Colombiaans.nl

Venezuela Live Aid in Colombia groot succes

Venezuela Live Aid in Colombia groot succes
globalsoccershop

250.000. Dat was het aantal mensen dat de moeite nam om langs te komen voor het initiatief dat Venezuela weer op de been moet helpen. Het concert was een initiatief van de Britse Miljardair Richard Branson (foto hieronder rechts) en de oppositie van Venezuela aan de kant van interim-president Juan Guaidó.

Opening en opbrengst

De Venezolaanse zangeres Reymar Perdomo opende het concert met het nummer ‘Me fui’ (Ik ben weggegaan. De organisatie hoopte met het concert en de andere acties op ongeveer 100 miljoen dollar. Dit is gebaseerd op verschillende overheidstoezeggingen en donaties van bezoekers van concert, website en donaties wereldwijd.

Hoog bezoek

Caracol schatte het bezoekersaantal op 250.000. Onder hen waren president Iván Duque en de Chileense president Sebastián Pinera. (foto hieronder: Maluma)

Wat nu?

Vandaag willen duizenden vrijwilligers die gestationeerd zijn in Cúcuta de hulpgoederen naar Venezuela brengen. De vraag is of president Maduro dit goedkeurt. Vooralsnog heeft hij iedere vorm van hulp afgeslagen en heeft hij zijn soldaten opdracht gegeven niets door te laten. Tevens organiseerden Maduro gisteren ook een concert als antwoord op het concert aan ‘de overkant’. Dat was om te laten zien dat Venezuela geen hulp nodig heeft.

Geweld verplaatst zich naar Brazilië

Bij de grens met Brazilië, bij het plaatsje Pacaraima zijn gisteren 2 doden gevallen toen Venezolaanse soldaten het vuur openden. Hierbij zijn twee Brazilianen omgekomen. Maduro heeft hierop direct de grens met Brazilië én Colombia gesloten.

Lees

– De artiesten van Venezuela Aid Live in Colombia
– Venezuela Aid Live vanuit Colombia

Bekijk

Bekijk hieronder het concert van 7(!) uur.
https://www.youtube.com/watch?v=G39isVdh4jg

Mobiele versie afsluiten