Site pictogram Colombiaans.nl

Vandaag viert Colombia 212 jaar onafhankelijkheid

Vandaag viert Colombia 206 jaar onafhankelijkheid
globalsoccershop

Vandaag, 20 juli 2022 viert Colombia 212 jaar onafhankelijkheid van de Spanjaarden. Dat maakt dat 20 juli de belangrijkste feestdag is van Colombia. Het was vóór 20 juli 1810 dat Colombia gebukt ging onder een streng regime van de Spanjaarden en een aantal Creolen en Spanjaarden in een winkel behoorlijke ruzie kregen over een vaas.

Dit escaleerde in een strijd en een opstand tussen de Colombianen en de Spanjaarden, die zich niet welkom meer voelden. De Colombianen spanden samen en zeiden de Spaanse koning niet meer te willen erkennen en wilden een eigen regering zonder bemoeienis van de Spaanse koning of haar leidinggevenden.

Colombia onafhankelijkheid pas 9 jaar later

Hoewel officieel pas 9 jaar later Colombia de volledige onafhankelijkheid kreeg toebedeeld, staat 20 juli 1810 in de geschiedenisboeken bekend als de “Dia de Independencia“. Wil je de vaas zien? Breng dan in Bogotá eens een bezoekje aan Casa del Florero. Hier kun je de vaas bekijken of beter gezegd; de restant van de vaas.

De geschiedenis van Colombia

Wil je meer lezen over het verhaal met de vaas ga dan even naar de pagina Geschiedenis van Colombia en lees verder onder het kopje Geschiedenis Bogotá.

10 Weetjes over de onafhankelijkheid

Maar wist je onderstaande feitjes al over de onafhankelijkheid?

bron colombia co

Wij als Colombiaans.nl hebben deze en andere pagina’s met veel liefde en aandacht geschreven. Kun je geen genoeg krijgen van de geschiedenis van Colombia? Lees dan eens onze pagina’s Colombia Algemeen en de Geschiedenis van Colombia.

Lees op de pagina ‘Geschiedenis van Colombia’ over de Republiek Groot Colombia die in zijn hoogtijdagen de grootte had van de gebieden/landen van Colombia, Panamá, Venezuela en Ecuador met als hoofdstad Bogotá.

Mobiele versie afsluiten