Site pictogram Colombiaans.nl

Urabeños veranderen naam naar Clan del Golfo

Urabeños veranderen naam naar Clan del Golfo
globalsoccershop

Gisteren is bepaald door Colombiaanse rechters dat Cesar Daniel Anaya Martinez alias “Mi Tierra” uitgeleverd zal worden aan de Verenigde Staten. Hier zal hij uiteindelijk voor de rechter moeten verschijnen en zijn vonnis aan moeten horen.

Colombia heeft gisteren toestemming gegeven voor de uitlevering van Cesar Daniel. Op dit moment is hij met zijn bende, de Clan del Golfo, de grootste criminele organisatie van het land. Eerder werd om uitlevering gevraagd van Cesar Daniel door de Verenigde Staten, omdat hij door de staat Florida was veroordeeld voor strafbare feiten zoals het transporteren, exporteren en verhandelen van cocaïne in de Noord-Amerikaanse staat.

Deze Cesar “Mi Tierra” Daniel zit sinds vorig jaar oktober vast omdat zijn advocaten constant beroep aantekenen zodat hij langer in Colombia kan blijven. Op deze manier duurt zijn voorarrest langer. Deze voorarrest wordt van zijn totale straf afgetrokken. Daarnaast probeerde hij leden van het gerecht om te kopen. Hij wilde hiermee voorkomen dat andere kopstukken werden vervolgd. Ook kocht hij mensen van het gerechtshof om, om zelf zijn straf in Colombia uit te mogen zitten.

Deze Cesar Daniel stond bekend als een absoluut kopstuk van Clan Úsuga die later de Urabeños heette, maar tegenwoordig door het leven gaat als Clan del Golfo. Deze Gulf Clan ontstond in 2006 na de demobilisatie van de paramilitaire groepering AUC, de Autodefensas Unidas de Colombia.

foto EFE

Mobiele versie afsluiten