Site pictogram Colombiaans.nl

Uber stopt in Colombia

Uber stop in Colombia
globalsoccershop

Vanaf 31 januari 2020 zal Uber zijn diensten stopzetten in Colombia. Dat heeft de Super Intendence of Industry and Commerce (SIC) uiteindelijk bepaald afgelopen december 2019. Deze instantie die gevestigd is in Bogotá is de toezichthouder op het gebied van industrie en handel. Zij reguleren het concurrentievermogen van de regering van Colombia en zien toe op eerlijke handelspraktijken en het bevorderen van concurrentie, maar treden ook op zoals in het geval van Ubert in Colombia. Als een van de belangrijkste argumenten die werd aangevoerd was dat Uber profiteerde door relatief lage prijzen te hanteren en dat dit ‘broodroof’ betekende voor taxichauffeurs. Ook zou Uber zich niet aan verscheidene transportregels houden en deze zelfs aan zijn laars lappen.

Eerst alleen Bogotá

Eerst zou Uber alleen stoppen in de hoofdstad maar staakt vanaf eind januari 2020 al zijn diensten in het Zuid-Amerikaanse land. Naast dat men vindt dat Uber klanten afpikt van reguliere taxichauffeurs onderhouden de rijders van de app hun profiel niet of nauwelijks. Zo was het volgens Uber-chauffeurs ‘te makkelijk’ om een Uber-chauffeur te worden met onjuiste gegevens. Veel chauffeurs hebben daardoor regelmatig onverzekerd klanten rondgereden en dit is (bijna) nooit opgemerkt.

Gevolgen dat Uber stopt in Colombia

De gevolgen dat Uber stopt in Colombia zijn groot. Zo’n 88.000 Uber-chauffeurs zullen een andere baan moeten zoeken. Zo’n 2 miljoen gebruikers van de transportatieapp zullen een ander middel moeten zoeken om vervoerd te worden. Het is niet de eerste keer dat Uber geweerd wordt uit een land. De licentie van Uber werd in het recente verleden al eens in getrokken in Italie, Londen en Duitsland. In Nederland is de service van Uber te gebruiken in de grotere steden.

Alternatieven van Uber

Alternatieven in Colombia zijn Lyft (App-store en Google Play)en Cabify (App-store of Google Play).

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.






* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Mobiele versie afsluiten