Site pictogram Colombiaans.nl

Twee FARC-strijders vermoord door Colombiaanse leger

Twee FARC-strijders vermoord door Colombiaanse leger
globalsoccershop

Een paar dagen terug zijn twee FARC-strijders door het Colombiaanse leger om het leven gebracht. De kwestie is gevoelig omdat Santos eerder aangaf dat het staakt-het-vuren tot 31 december 2016 zou duren.

Vorig weekend werd er een nieuwe overeenstemming bereikt. De nieuwe voorwaarden van het vredesakkoord wordt vooralsnog angstvallig stilgehouden. Deze overeenkomst moet nog definitief worden goedgekeurd. Desalniettemin blijft het leger van Colombia uiterst streng in de naleving van de regels en voorwaarden. Deze stelde Santos in jegens de FARC tijdens de vredesonderhandelingen.

Criminele activiteiten

In het departement Bolivar belandde het Colombiaanse leger in een vuurgevecht met strijders van de FARC. Twee FARC-strijders kwamen hierbij om het leven en één man werd gevangengenomen. Reden voor het vuurgevecht is dat de FARC-strijders hun gebied verlieten. Een gebied dat hen werd aangewezen om te blijven totdat men het vredesakkoord definitief had ondertekend en goedgekeurd. De FARC-strijders bevonden zich echter op 68 kilometer buiten de aangegeven grens. Daarnaast zouden de FARC-strijders zich bezig blijven houden met criminele activiteiten en droegen wapens.

Angstvallig stil

Santos liet over de hernieuwde voorwaarden alleen los dat de FARC de nabestaanden zal moeten compenseren. Hierbij doelde hij op de eerlijk- en openheid van zaken als het gaat om de verdiensten van de FARC door middel van drugshandel.

Mobiele versie afsluiten