Site pictogram Colombiaans.nl

Toeristenboot 170 man zinkt in Colombia

globalsoccershop

Bij de stad Guatape zijn gisteren 170 mensen te water geraakt nadat hun boot zonk in een stuwmeer. Bij het ongeluk zijn op dit moment zes mensen omgekomen en zijn er tot nu toe 133 mensen gered.

Op dit moment worden er nog zestien mensen vermist. Het ziekenhuis had gisteren een dagtaak om naast eigen patiënten, ook tientallen andere gewonden van het bootongeluk te verzorgen. De BBC meldt dat men niet exact weet waar de toeristen vandaan komen.

De kracht van Social media

Op social media circuleerden gisteren al beelden rond van het zinken van de boot. Op foto’s en film zie je de passagiers vastklampen aan de reling van de boot. Mensen springen te water, zowel van de onderste, als van de bovenste verdieping. Het schip telde in totaal vier verdiepingen.

Binnen 5 minuten

Mensen moesten snel reageren want het schip zonk in slechts 5 minuten. De luchtmacht en brandweerkorpsen werden ingezet om te helpen. Ook andere boten die in het meer vaarden schoten snel te hulp. Hoe het schip, genaamd de El Almirante, beschadigd is geraakt en zonk is nog niet bekend. De organisatie van het bootuitje staat een fikse schadeclaim en onderzoek te wachten. Passagiers aan boord vertelden de media dat er geen reddingsvesten aanwezig waren. Andere toeristen zeiden tegen lokale media dat de boot “wel heel vol was”.

Mobiele versie afsluiten