Site pictogram Colombiaans.nl

Toerisme Colombia bloeit op dankzij Narcos

Toerisme Colombia bloeit op dankzij Narcos
globalsoccershop

Sinds een aantal weken is het tweede seizoen van Narcos te zien bij Netflix. Het drugsgeweld dat de serie laat zien, zou eigenlijk af moeten schrikken voor toeristen om naar Colombia te gaan. Toch is het gewelddadige verleden voor velen een reden om het fascinerende Colombia te bezoeken.

De afgelopen tien jaar is het aantal buitenlandse bezoekers aan Colombia verdrievoudigd. Vorig jaar brachten 4,45 miljoen mensen een bezoek aan Colombia. Dit hadden de Colombianen niet verwacht en beginnen langzaam te wennen aan toeristen. De Colombianen vinden het leuk als je hun land komt bezoeken. Ze zijn nieuwsgierig waar je vandaan komt en waarom je Colombia komt bezoeken.

De rust wedergekeerd

Het bezoekersaantal van 4,45 miljoen ligt nog relatief laag. De echte klapper had moeten komen zodra het vredesakkoord in werking gesteld zou worden, na het referendum. Dit wordt helaas in de ijskast gezet. Niet alleen het toerisme zou dan nóg meer opbloeien, ook bedrijven zouden meer gaan investeren. Bedrijven willen zich meer gaan vestigen in Colombia en hun clientèle uitbreiden.

Het meest bezocht in Colombia

Medellín is één van de meest populaire steden die het meest bezocht wordt. Iets dat wanneer je Colombianen hierover spreekt, zij een beetje wrang vinden. Toeristen komen naar Medellín om meer over de geschiedenis van Pablo Escobar te leren dan voor Botero. De Pablo Escobar-tours zijn daarom overvol geboekt. De Colombianen vinden dit maar niets. Liever willen zij dat de mensen Medellín zien als moderne metropool dat als voorbeeld voor de rest van de wereld moet dienen.

Narcos groeide uit tot een absolute hitserie. Dit tot ergernis van de regering dat actief campagne voert om Colombia ook van een andere kant te laten zien. Het is dan ook dat Narcos Colombia geld oplevert, want als de cast en productie komt filmen, moeten zij dit snel doen en dan snel Colombia weer verlaten.

Colombia wil meer positieve reclame en aandacht. Het land is er echt aan toe, maar wordt door de series en films die er zijn verschenen en nóg verschijnen constant afgeremd. Colombia is klaar met de associaties met een gevaarlijk en pijnlijk tijdperk. Veel Colombianen lijden vandaag de dag nog steeds onder dit verleden vanwege het verlies van hun dierbare. Ondertussen liet Netflix weten dat er een seizoen 3 en zelfs seizoen 4 komt. Of dit ook met Pablo Escobar is, is echter nog maar de vraag.

Koop bij Bol.com meer van Pablo Escobar

 

 

[bol_product_links block_id=”bol_57f5fb5f1051f_selected-products” products=”9200000057741529,1002004000097208,1002004006519537,9200000051474496″ name=”es” sub_id=”escobarr” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”622″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Koop hier de series via Bol.com

Mobiele versie afsluiten