Site pictogram Colombiaans.nl

Tegenstander Colombia halve finale bekend

Tegenstander-Colombia-halve-finale-bekend
globalsoccershop

Colombia plaatste zich via strafschoppen voor de halve finale van de Copa America. Afgelopen nacht zou bepaalt worden wie hierin de tegenstander zou worden. Dat zou de winnaar worden uit de wedstrijd Mexico – Chili.

Het was gehaktdag in het Californische Santa Clara. Het vooraf zo hoogaangeslagen Mexico bleek niet bestand tegen de Chileense furie die oppermachtig was. In de eerste helft leek dit nog mee te vallen. Door de goals van Edson Puch en Vargas eindigde de eerste 45 minuten in 2-0.
Aan Mexico’s zijde deden de PSV’ers Andrés Guardado en Héctor Moreno mee, maar konden niets beginnen.

Na de thee was het snel weer raak. Puch tekende kort na rust voor de 3-0 aan en luidde de gehaktdag in. Later volgde nog drie goals van Vargas en Alexis Sánchez deed nog een duit in het zakje. Eduardo Vargas was de man van de wedstrijd met zijn 4 doelpunten. De wedstrijd eindigde in 7-0 voor Chili.

Eindelijk liet de winnaar van de Copa America van vorig jaar zien waartoe het in staat is. Colombia treft een waardig tegenstander aan die niet onderschat mag worden. Colombia heeft echter één voordeel. Arturo Vidal kreeg in deze wedstrijd zijn tweede gele kaart en moet een schorsing uitzitten.