Site pictogram Colombiaans.nl

Swingend Colombia wint van inspiratieloos USA

globalsoccershop

Colombia won in een uitverkocht Levi Stadium in San Francisco de openingswedstrijd tegen gastland USA. In de 8e minuut mocht Edwin Cardona aan Colombia’s zijde een corner nemen. Verdediger Zapata schoot met een prachtige volley de bal hard in het doel.

In de 40e minuut komt Colombia opstomen en wordt de bal voorgezet. Aan USA zijde wordt er hands gemaakt in het strafschop gebied en er volgt een penalty. James neemt deze heel gedecideerd en scoort de 2-0. USA-coach Klinsmann weet al hoe laat het is en er volgt gelukkig rust om zijn tactiek te herzien.

In de tweede verandert er weinig. Colombia blijft onvermindert doorgaan met aanvallen. De USA kan het tempo niet aan en wordt geirriteerder. Dat resulteert in een paar tackles die niet heel netjes zijn. Colombia dicteert de wedstrijd en zelfs zoveel het publiek in de 54e minuut bij iedere goede pass van Colombia zelfs ‘ole’ roept. In de 68e minuut is het even schrikken als James naar de kant loopt en aangeeft bij een val verkeerd op zijn schouder te zijn terechtgekomen.

Even lijkt hij de wedstrijd vervolgen maar wordt er even later toch uitgehaald. In de 76e minuut krijgt Bacca een enorme kans door een steekpass van Cardona maar deze schiet op de lat. De wedstrijd nadert zijn einde en is een behoorlijke opsteker voor Colombia. Deze wedstrijd werd vooraf in de media afgedaan als ‘must not lose game’ maar helaas voor de USA pakte dit anders uit.

In de geschiedenis tussen beide teams zijn er nu 18 wedstrijden gespeeld waarvan Colombia er nu 11 gewonnen heeft en USA 3 keer. Het is te hopen dat Colombia deze goede vormt doortrekt en ver zal komen. Op naar de volgende wedstrijd a.s. dinsdag.