Site pictogram Colombiaans.nl

Stripact op Vrouwendag: burgemeester door het stof

globalsoccershop

De burgemeester van de Colombiaanse gemeente Anzoategui heeft zich openlijk moeten excuseren. Aanleiding voor het publieke mea culpa was het optreden van een paar mannelijke strippers eerder deze week op het feest ter gelegenheid van Vrouwendag.

,,Ik heb het contract getekend zonder te weten wat de act eigenlijk inhield”, zo gaf Alfredo Garcia Reyes toe aan El Tiempo. ,,Toen de twee heren uit de kleren gingen, en vrouwen uit het publiek betrokken in hun act, werd mijn vergissing pas echt duidelijk. Mijn excuses hiervoor”.

De geplaagde burgervader kreeg de hoon van de halve stad (8.400 inwoners) over zich heen. Ook het bijkomende feit dat de feestelijkheden zo’n 5.000 euro hebben gekost, werd hem niet in dank afgenomen. ,,Dat geld had voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden”, klonk het. De dienst Sociaal Welzijn heeft bovendien een onderzoek aangekondigd, omdat ook kinderen getuige waren van de pikante voorstelling.

Toch is het niet allemaal kommer en kwel voor burgemeester Garcia. ,,De helft van de gemeente mag dan over z’n toeren zijn, de andere helft heeft met volle teugen genoten van de show”, klinkt het op sociaalnetwerksites.

Bekijk het filmpje

Mobiele versie afsluiten