Site pictogram Colombiaans.nl

Stand van zaken: Corona in Colombia

Corona in Colombia

Terwijl Nederland een dalende lijn ziet in het aantal besmettingen en patiënten op de IC kent Colombia een stijging. Gisteren meldde het Ministerie van Gezondheid van Colombia 658 nieuwe gevallen van besmetting van corona.

Niet alle gevallen bekend

COVID-19 heeft de wereld in zijn greep. Maar zoals in ieder land heeft ook Colombia te maken met gevallen die niet gemeld worden. De cijfers die naar buiten zijn gekomen vallen naar alle waarschijnlijkheid hoger uit. Op dit moment zijn er 12.930 mensen besmet in Colombia. Hiervan zijn er 509 overleden aan het virus en zijn er 3.133 gevallen bekend van genezing.

Meeste coronabesmettingen in de hoofdstad

Corona in Colombia heeft een spoor van vernieling achtergelaten. In Bogotá waren meer dan 4.500 besmettingen maar hierna werden Valle de Caucas en Amazonas als tweede en derde hard geraakt door het virus.

Aantal besmettingen per departement

Hieronder staan het aantal nieuwe gevallen van besmettingen per departement.

Amazonas (128), Bogotá (122), Barranquilla (111), Cartagena (107), Valle (63), Atlántico (33), Risaralda (1), Antioquia (10), Vaupés (9), Magdalena (8), Boyacá (8), Quindío (7), Santa Marta (6), Bolívar (5), Chocó (5), La Guajira (4), Casanare (4), Meta (3), Huila (2), Cundinamarca (2), Caquetá (2), Tolima (1) y Cauca (1).

Lock down tot 25 mei

Duque verlengde eerder de lock down tot 25 mei maar versoepelde daarnaast ook een aantal regels. Winkels die auto’s, boodschappen, meubels, boeken verkopen mogen sinds deze week weer open. President Duque hintte ook op een opheffing van een inreisverbod. De verwachting is dan ook dat op 25 mei het mogelijk is om naar Colombia te reizen. Maar dit is nog allerminst onzeker. We houden je op de hoogte. Laten we hopen dat het aantal gevallen van corona in Colombia zo spoedig mogelijk afneemt.

Lees ook:
– Die andere pandemie – Spaanse Griep in Boyacá
– Het Colombiaanse Avianca vraagt faillissement aan
– Colombia captain James gewild door Engelse ploegen

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.






* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Mobiele versie afsluiten