Site pictogram Colombiaans.nl

Spookt het in het congresgebouw van Bogotá?

spoken in het congresgebouw bogota
globalsoccershop

Volgens verschillende medewerkers wel… Er doen verschillende verhalen de ronde dat men vreemde verschijnsels ziet ’s avonds in het gebouwd. De ambtenaren zijn driftig aan het bidden. Het spookt in Bogotá!

Ok, het is een feit dat Colombianen van nature erg bijgelovig zijn. Maar de gebeurtenissen die zich voltrekken zijn toch op zijn minst vreemd te noemen. Lichten flikkeren spontaan, men hoort voetstappen, printers maken geluiden, spullen worden verplaatst en deuren die vanzelf opengaan.

Het zijn vooral taferelen die voordoen na werktijd vanaf een uur of 5. Het is echter niet alleen het congresgebouw waar het schijnt te spoken. In het oude ziekenhuis San Juan komen deze gebeurtenissen ook voor, net zoals het paleis van justitie.

Zelfs de politie weigert ’s nachts weigert zijn ronde te doen op de derde verdieping, waar deze mysterieuze verschijnselen zich het meest voordoen, vanwege ‘onverklaarbare geluiden’. Het schijnt hier echt te spoken en men spreekt daarom van fantasmas (spoken).

Er bestaan veel verhalen over fantasmas in Bogotá. Wetenschappers hebben hun eigen theorie en zeggen dat deze ‘vreemde gebeurtenissen’ te wijten zijn aan het feit dat Bogotá op een berg is gebouwd. Hierbij is veel kalksteen gebruikt en dit type steen geleid elektriciteit wat de toename van dit soort ‘gekke’ geluiden en trillingen teweeg kan brengen. Deze verhalen hebben door de verhalen van personeelsleden een plaatje in de volkscultuur gekregen…

Mobiele versie afsluiten