Site pictogram Colombiaans.nl

Shakira nieuws lees je op Colombiaans.nl

globalsoccershop

Op dinsdag 14 november brengt de blonde zangeres uit het Caribisch gebied een bezoek aan Nederland. In die maand zal ook haar tour starten. Te beginnen op 8 november in Duitsland. Amsterdam zal de vijfde plaats worden dat ze aandoet in het kader van de El Dorado World Tour.

Het laatste Shakira nieuws is overigens dat ze haar partner Piqué voor het eerst ontmoette tijdens het WK 2010. De Colombiaanse zangeres verzorgde het openingsceremonie. “Er was na de ceremonie een ruimte gereserveerd om een drankje te drinken. Daar ontmoette ik hem terwijl ik genoot van de mojito’s. We begonnen te dansen en raakte gefascineerd door hem. Die avond is alles tussen ons begonnen”.

“Ik dacht eerst dat hij jonger was, maar bleek mee te vallen. Hij was wel veel jonger, maar dat heeft nooit tot problemen geleid. Ik viel in het begin direct op zijn mooie ogen. We zijn toevallig ook nog eens op dezelfde dag jarig. Maar zonder die mojito’s was ik waarschijnlijk nooit op hem afgestapt”. De 40-jarige Shakira heeft met de 30-jarige Catalaan Piqué ondertussen 2 kinderen, Milan Piqué Mebarak en Sasha Piqué Mebarak.

Doorbraak en carrière

Shakira brak in 2001 door met het nummer Whenever, wherever. Het nummer was afkomstig van het album Laundry Service. Shakira Isabel Mebarak Ripoll werd geboren op 2 februari 1977 in Barranquilla. Volgens Wikipedia is de Colombiaanse van veel markten thuis en is ze naast zangeres en actrice actief als muziekproducent, schrijver, buikdanseres en kledingontwerpster en jurylid.

Op haar 13e levensjaar ontvangt Shakira haar eerste platencontract. Overigens niet bij de eerste de beste, want Sony Music biedt aan een contract aan. In 1996 brengt ze haar eerste album Pies descalzos uit. Dat betekende meteen haar doorbraak in Latijns-Amerika. Het album ging maar liefst 4 miljoen keer over de toonbank. Dat maakte Shakira meteen een van de meest populaire Colombiaanse vrouwen ter wereld.

Engels leren

Om echter door te breken in de Verenigde Staten en daarbuiten moest ze echter Engels leren. Ze ging een half jaar naar Engeland om Engels te leren. Dat wierp haar vruchten af want in 2001 bracht ze ‘Laundry Service’ uit en dit album bracht maar liefst 3 absolute wereldhits voort die iedereen kent (Whenever wherever, Underneath your clothes en Objection (Tango)). Dit album werd 27,2 miljoen keer verkocht. De stijl van Shakira is zeer gevarieerd en verschilt van pop, rock, tango, salsa, merengue muziek en reggaeton muziek.
Wikipedia

Meer Shakira nieuws

> Meer nieuws over Shakira

Mobiele versie afsluiten