Site pictogram Colombiaans.nl

De selectie van Colombia voor de laatste WK-kwalificatiewedstrijden

globalsoccershop

De zinderende ontknoping van de kwalificatiewedstrijden voor het WK in Rusland van volgend jaar zijn in zicht. Colombia speelt zijn twee laatste groepsduels tegen Paraguay en Perú. Colombia staat derde maar de verschillen zijn erg klein. Zullen zij het halen?

Met 26 punten staat Colombia op de derde plek in de kwalificatie. Voor hun staat Uruguay met een punt meer. De nummer 4 uit de groep, Peru, heeft 24 punten. En laat die laatste nou net de directe concurrent zijn van Los Cafeteros. Zelfs tegenstander Paraguay maakt theoretisch nog een kans met 21 punten, zij het dan wel ‘heel theoretisch’. Hoe dan ook, de laatste hordes naar het WK zijn twee echte ‘finales’. Voor deze finales zijn 26 spelers geselecteerd die de klus moeten klaren.

De selectie voor Paraguay en Peru

De geselecteerden zijn:

Keepers: David Ospina, Leandro Castellanos en Camilo Vargas.
Verdediging: Cristian Zapata, Davinson Sánchez, Farid Díaz, Santiago Arias, Frank Fabra, Óscar Murillo, Stefan Medina en William Tesillo.
Middenvelders: Juan Guillermo Cuadrado, James Rodríguez, Giovanni Moreno, Abel Aguilar, Edwin Cardona, Carlos Sánchez, Wilmar Barrios, Matheus Uribe en Gustavo Cuéllar.
Aanvallers: Falcao García, Luis Fernando Muriel, Yimmi Chará, Teófilo Gutiérrez, Carlos Bacca en Duván Zapata.

Speelschema

Het wordt een spannende ontknoping. Het is lang geleden dat de teams zo dicht bij elkaar zaten. Alleen landen als Bolivia en Venezuela maken met 13 en 8 punten geen kans meer. Maar plaats 2 tot 8 theoretisch allemaal nog. De eerste 4 plaatsen zich direct voor het WK. De nummer 5 speelt een playoff-wedstrijd tegen een land uit Oceanië. Het speelschema ziet er als volgt uit:

Donderdag 5 oktober 2017: Colombia – Paraguay 01.30 uur (Nederlandse tijd)
Dinsdag 10 oktober 2017: Peru – Colombia 01.30 uur (Nederlandse tijd)

De wedstrijden zullen te zien zijn op Fox Sports.

Mobiele versie afsluiten