Site pictogram Colombiaans.nl

Seizoen 3 Narcos blijft in Colombia

globalsoccershop

Met de biotopics van Griselda Blanco en Barry Seal in American Made lijkt de inspiratie voor oude crimi-verhalen uit Colombia nog niet tot een einde gekomen. Ook het derde seizoen van Narcos zal zich niet afspelen in Mexico als eerst werd gedacht, maar het verhaal zal zich vervolgen in Colombia.

Hoewel Narcos op IMDB een hoge beoordeling krijgt, is er in Colombia met enige regelmaat met verontwaardiging gereageerd over de feitelijke gebeurtenissen in de serie. Na afloop van seizoen 2 waarin Escobar het loodje legt, werd er door fans al hevig gespeculeerd over waar een nieuw seizoen Narcos zich moest afspelen. Die geruchten werd door de makers geholpen door aan te geven dat Narcos het ook goed zou doen om meerdere andere “waargebeurde” verhalen te vertellen uit de narco-wereld. Dat voedde het gerucht dat in de volgende seizoenen het verhaal van de Mexicaanse drugs-kingpin El Chapo zou worden verteld.

Trailer seizoen 3 Narcos

Kort geleden kwam er dan toch een trailer uit van het derde seizoen. De makers van Narcos, Eric Newman, Carlo Bernard, Chris Brancato en Doug Miro maakten bekend dat er een seizoen 3 en 4 voor Netflix gemaakt zal worden. Niet bekend is of beide seizoenen zich in Colombia zullen afspelen. In ieder geval zal het derde seizoen zich afspelen in het tijdperk na Escobar. Het Cali-Kartel zal centraal staan.

Het machtigste drugssyndicaat ooit

Het kartel uit Cali werd na de dood van Escobar in één klap het meest machtigste ter wereld en nam naast de productie ook de distributieroutes over van Escobar. Deze overname bezorgde het kartel uit Cali maar liefst 90% van de wereldwijde drugshandel en werd volgens de DEA het machtige drugssyndicaat dat ooit heeft bestaan. “We wilden de show eerst Pablo Escobar noemen, maar deden dit bij nader inzien toch niet. We willen verschillende verhalen vertellen over wat cocaïne teweeg kan brengen en dat houd niet op bij één persoon” zei maker Eric Newman.

Wanneer te zien?

De verwachting is dat het derde seizoen van Narcos te zien is in september op Netflix. Bekijk de trailer van seizoen 3 Narcos hieronder.

Lees ook:

» Het verschil tussen El Patrón del Mal en NARCOS? Lees het hier
» Narcos verschijnt als game

Mobiele versie afsluiten