Site pictogram Colombiaans.nl

Santos belegt crisisberaad vredesakkoord

globalsoccershop

President Juan Manuel Santos heeft gewaarschuwd voor het ‘zwarte gat’ waar Colombia is ingevallen na de uitkomst van het referendum afgelopen zondag. Hij belegt een crisisberaad met zijn directe rivalen.

Santos belegt een beraad met zijn directe tegenstanders Uribe en Pastrana. De eerste was een grote campagne begonnen om het volk massaal ‘nee’ te laten stemmen. Dit met de slogan dat men wel vrede wilde, maar niet op deze manier en met deze voorwaarden. Uribe wilde niet dat de FARC zonder celstraf in de Tweede Kamer van Colombia kan plaatsnemen. Uribe was president van Colombia vanaf 2002 tot 2010.

In zijn regeringstijd opende hij frontaal de aanval op de Marxistische Linkse beweging, de FARC, hield zijn handen niet schoon, maar behaalde toch resultaten. Met Uribe aan het roer dunde hij de manschappen van de FARC stevig uit. Andrés Pastrana is ex-president en ook uitgenodigd voor het beraad.
Ondertussen blijft de wapenstilstand van kracht. Uribe heeft aangegeven voor een nieuw bestand te zijn dat de ‘huidige tekortkomingen van het bestaande’ wegneemt. Dit zou dus betekenen dat er nieuwe voorwaarden zullen komen.

Mobiele versie afsluiten