Site pictogram Colombiaans.nl

“President Chávez zou een standbeeld moeten krijgen in Colombia”

President Chávez zou een standbeeld moeten krijgen in Colombia
globalsoccershop

Na vier jaar onderhandelen heeft de regering van Colombia en de FARC met Rodrigo Londoño (foto) aan het roer eindelijk tot een vredesakkoord kunnen komen. Maar wat velen niet weten is dat Venezolaanse president Hugo Chávez (foto) een belangrijke rol heeft gespeeld in de onderhandelingen.

“Hugo Chávez heeft een grote rol gespeeld tijdens de onderhandelingen in Cuba. Ik vind daarom dat Colombia hem een standbeeld moet geven. Chávez heeft een behoorlijke prestatie moeten leveren om het langstlopende conflict van Zuid-Amerika te beëindigen. Alles wat wij hebben moeten doen na zijn dood, deden we voor Chávez, omdat dit zijn laatste wens was” zei de huidige president van Venezuela Nicolas Maduro.

Ondertussen is Maduro zelf maar begonnen met een standbeeld te plaatsen. Deze werd vorige week onthuld op het eiland Margarita. Hij onthulde hier het eerste standbeeld van Chávez. Deze is van brons en 2 meter hoog.

Kritische geluiden uit Colombia over opmerkingen Maduro

Boze tongen bevestigen dat Chávez inderdaad bemiddelt heeft tussen de regering van Colombia en de FARC. Maar ook dat hij verschillende afdelingen van de FARC regelmatig van onderdak, voedsel en schuilplaatsen heeft voorzien. De socialistische Chávez overleed in 2013 aan de gevolgen van kanker in de onderbuik.

foto latinreporters

Mobiele versie afsluiten