Site pictogram Colombiaans.nl

Pijnlijk nieuws voor de wielrenners van Team Colombia

globalsoccershop

Gisteren werd het al duidelijk dat Team Colombia kampt met forse financiële problemen. Zojuist is er een persconferentie geweest met als mededeling dat het team ophoudt te bestaan. Manager Claudio Corti zegt: “Er is voor het aankomende jaar niet genoeg geld beschikbaar om het team in stand te houden. Daarom moeten wij helaas mededelen dat het team niet langer actief zal zijn in 2016 en per direct opgeheven zal worden”.


[adrotate banner=”4″]

Team Colombia is officieel een ProContinentale formatie en is qua financiën afhankelijk van de nationale sportorganisatie Coldeportes die niet meer geld wil investeren. Team Colombia bestond 4 jaar en was in het leven geroepen om Colombiaanse wielrenners mee te laten draaien in de Europese top. Één van de grote prestaties van Italiaanse manager Corti was om de formatie maar liefst 2 keer aan de start van de Giro te krijgen, ook deelname aan de Vuelta werd zelfs gerealiseerd.


[adrotate banner=”4″]

Deze deelnames resulteerde echter niet in zegens. Volgens critici presteerden de wielrenners niet beter dan voorheen. De formatie was zelfs de enige ProContinentale team zonder zege maar overal waar het kwam had het een enorme fanbase.

Bekijk de tweet van het Wielren team

foto’s: Colombia Pro Cycling

Mobiele versie afsluiten