Site pictogram Colombiaans.nl

Overstroming door aardverschuiving eist 112 doden, 185 gewonden en 200 vermisten

globalsoccershop

In Mocoa, de hoofdstad van Putumayo zijn op dit moment grote overstromingen aan de gang. 17 wijken hebben het zwaar te verduren gehad na het doorbreken van de rivieren Mulato en de Sancoyaco. Men is bezig met hulpvoorziening en opnemen van de schade.


Het dodenaantal staat op het schrikbarende aantal van 112 en loopt langzaam op. Het aantal gewonden staat op dit moment op 185 mensen. Op dit moment is de brandweer in samenwerking met het Rode Kruis en het leger met man en macht bezig om noodhulp te verlenen. Dat wordt ernstig bemoeilijkt omdat verschillende ziekenhuizen in de buurt zijn ingestort. Tientallen burgers zijn door familieleden als vermist opgegeven. Volgens Urena van het Rode Kruis zijn dit er minimaal 200. Door zware regenval braken de rivieren door en veroorzaakte gevaarlijke modderstromen die huizen en gebouwen platlegden en mensen meevoerden.

Gebouwen werden ernstig beschadigd en een groot gedeelte van Mocoa zit zonder electriciteit en water. José Antonio Sánchez, burgemeester van Mocoa, zei dat de stad op dit moment totaal is geïsoleerd en de ramp grote schade heeft veroorzaakt. Het programma van president Santos is geannuleerd en deze reis nu af naar Mocoa.

Foto Cortesía Bomberos de Colombia

Mobiele versie afsluiten