Site pictogram Colombiaans.nl

Oscar-spanning El abrazo de la serpiente

abrazo de la serpiente
globalsoccershop

Oscar-spanning El abrazo de la serpiente

Terwijl de wereld zijn adem inhoudt om te kijken of Leo zijn ‘eerste Oscar’ nu wel daadwerkelijk in de wacht gaat slepen houden wij Colombianen zich bezig met een ander vraagstuk.

Is El abrazo de la serpiente goed genoeg voor een Oscar? Het 125 minuten durende verhaal van regisseur Ciro Guerra gaat over de Duitse ontdekkingsreiziger Koch-Grunberg die op zoek gaat naar een geneeskrachtige plant die genaamd is Yakruna. Ook de Amerikaan Richard Evenas Schultes gaat op zoek naar deze plant en deze wegen kruisen elkaar. Ook de sjamaan Karamakate komt het reisduo vergezellen. Hij is de laatst overlevende van zijn volksstam die de geheimen van de Yakruna bewaakt.

De Engelse werktitel is Embrace of the Serpent. De film is losjes gebaseerd op de dagboeken van de Duitser en de Amerikaan. Het verhaal speelt zich af tussen 1909 – 1940. El abrazo de la serpiente won eerder 7 (!) prijzen waarvan de belangrijkste: een Independent Spirit Award voor Beste Internationale film en won op het filmfestival van Cannes in de categorie ‘Art Cinema Award’.

El abrazo de la serpiente ook in Nederland!

Eind maart zal deze film ook in diverse filmzalen van Nederland te zien zijn. De planning is dat vanaf 31 maart hij zal draaien in:

Wil je het zeker weten, neem dan even contact op met jouw filmhuis in de buurt.

Bekijk de trailer van El abrazo de la serpiente

https://youtu.be/FdOYd-21qaA

Oscar-uitreiking zelf bekijken?

Wil je de Oscar-uitreiking graag zelf zien? Film1 zendt het spektakel uit.

De Oscars worden officieel vannacht uitgereikt en is te zien op maandag 29 februari bij Net5 vanaf 22:30 en bij Film1 ook op maandag, dan vanaf 20:30 uur. Chris Rock presenteert de 88e Oscar-uitzending.

Mobiele versie afsluiten