Site pictogram Colombiaans.nl

Ook Colombiaan Sánchez tekent bij Ajax

Ook Colombiaan Sánchez tekent bij Ajax
globalsoccershop

Gisteren was het officieel zover. Davinson Sánchez Mina is de tweede Colombiaan die voor dit seizoen heeft getekend bij Ajax. De twintigjarige kwam in overeenstemming, tekende het contract en vloog daarna direct terug naar Medellín, want moet vannacht nog even spelen in de halve finale van de Copa Libertadores tegen het Braziliaanse São Paulo.

Atlético Nacional was de club waar Sánchez speelde en gold als groot talent en basisspeler in de verdediging. Davinson werd geboren op 12 juni ‘96 in Caloto (Cauca), onder de rook van Cali. Hij tekende gisteren een contract dat hem aan Ajax verbindt voor 5 seizoenen.

De sterkhouder van Atlético Nacional kon ook tekenen voor FC Barcelona maar maakte een duidelijke keuze voor Ajax vanwege zijn historie, spel en het geven van kansen aan jeugdspelers. Naast de geïnteresseerde clubs Ajax en FC Barcelona wilden ook Sevilla, Villarreal en FC Basel hem inlijven.

Volgens zaakwaarnemer Peter Gerards is Sánchez een moderne verdediger met alle kwaliteiten die benodigd zijn. Hij zegt: “Hij heeft snelheid, kracht en is erg sterk in de lucht”. “Daarnaast is hij goed in de één-tegen-éénsituatie en draagt opbouwend zijn steentje bij”.

Davinson is 1.87m en weegt 83 kilo. We zullen hem voor het eerst in actie zien in augustus als Colombia deelneemt met de nationale voetbalploeg in Rio voor de Olympische Spelen. Davinson is jong maar lijkt een grote toekomst voor zich te hebben. Met zijn Atlético Nacional won hij twee keer de beker en won hij twee keer de nationale supercup. Davinson speelt 4 seizoenen bij Atlético Nacional, speelde daarin 41 wedstrijden en scoorde 1 keer.

Foto’s Ajax

Mobiele versie afsluiten