Site pictogram Colombiaans.nl

Nu te zien Colombiaanse film: Pájaros de verano

Pájaros de verano
globalsoccershop

DOOR: LUIS ERNESTO VAN BAREN – Eind januari schreef Sebastiaan al een recensie over de nieuwe Colombiaanse film ‘Pájaros de Verano’. De film kende zijn ontmaagding op het witte doek tijdens het Internationaal Filmfestival van Rotterdam. Nu is hij sinds een paar dagen te zien in Nederland in verschillende filmhuizen in heel Nederland!

Waar gaat Pájaros de Verano over?

Pájaros de Verano of ook wel Birds of Passage genoemd speelt zich af in de jaren ’70. De film van Ciro Guerra gaat over de ontstaansgeschiedenis van de drugshandel. Die overigens niet begon in de grote steden in Colombia maar in de gemeenschap van de Wayuu.

Bruidsschat

Daar in het noordelijke gedeelte van La Guajira begonnen de Wayuu marihuana te verhandelen aan Gringos. In de film vindt een Wayuu-ritueel plaats op een woestijnvlakte waarbij een van de hoofdpersonen Rapayet verliefd wordt op Zaida. Hij zit haar wel zitten maar komt erachter dat om met haar te kunnen trouwen een grote bruidsschat nodig is.

Met geld komt geweld

Rapayet en verschillende familieleden grijpen hun kans om zoveel mogelijk geld te verdienen met de verkoop en smokkel van grote partijen marihuana. Maar zoals zovaak komt met drugs en verdiende geld het geweld.

Kritieken

De kritieken over de film zijn lovend. Op IMDB krijgt hij een 7.9, op Moviemeter 4 van 5 sterren en van de Volkskrant maar liefst 4 van 5 sterren! Ja de film gaat over drugs, maar is er een met diepgang. Het is duidelijk; deze film moet je zien! Bekijk hier op deze website van FilmVandaag waar je de film in Nederland kunt kijken.

Bekijk trailer van Birds of Passage

Lees ook
– Recensie Colombiaanse film: Pájaros de Verano

Mobiele versie afsluiten