Site pictogram Colombiaans.nl

NPO2: De vermiste kinderen van Colombia

armero colombia

In het programma Brandpunt wordt aandacht geschonken aan onderzoek en buitenlandse ontwikkelingen.

In de uitzending van vanavond wordt er samen met Marcia Engel en Fiona Teggatz van Plan Angel en presentator Aart Zeeman afgereisd naar Colombia. Zij reizen naar Bogotá en Armero om biologische ouders te helpen om hun verdwenen kinderen te vinden.

Marcia en Fiona zijn de laatste hoop van veel moeders die al jaren de hoop hebben opgegeven. De twee dames van Colombiaanse komaf nemen DNA af en hopen via een DNA-match verbindingen te zoeken tussen kind en ouder.

Het vermoeden bestaat al jaren dat veel kinderen zijn geroofd en verkocht als adoptiekind aan verschillende landen, waaronder Europa. Marcia en Fiona nemen DNA af via een wattenstaaf en stellen aan de hand van deze DNA-gegevens matches vast. Op deze manier hebben zij geen documenten nodig om de partijen bij elkaar te brengen. Zij menen dat er in het verleden ‘flink gerommeld’ is met de documenten. Kinderen die niet zijn teruggevonden en zijn genoteerd als overleden, zijn wellicht nog in leven. Bekijk de rapportage van vanavond over de vermiste kinderen uit Colombia om 20.25 uur op NPO2.

NPO2 (Nederland 2)
Brandpunt
KRO
20.25 uur
website

Mobiele versie afsluiten