Site pictogram Colombiaans.nl

NOS: Van moordstad naar het Silicon Valley van Zuid-Amerika

Medellin wint prestigieuze prijs voor innovatie en duurzaamheid
globalsoccershop

Hoewel de meeste van onze lezers dit al jaren weten is ondertussen ook het lampje aangegaan bij de NOS. Medellín werd de afgelopen jaren regelmatig verkozen tot meest innovatieve en moderne stad van Zuid-Amerika, maar ontwikkelt zich nu ook steeds meer als het ‘Silicon Valley’ van Zuid-Amerika.

In Medellín heb je voor- en tegenstanders van Escobar. Sommigen proberen zijn herinnering levend te houden (hebben zelfs portretten in huis hangen), andere gaan juist graag door met hun leven en proberen af te komen van het ‘Escobar imago’ wat Medellín en Colombia helaas nog steeds heeft.

Narco Toerisme

Het Narco toerisme is nog steeds in stijgende lijn. Mensen uit het buitenland willen nu Medellín veilig is wel eens zien wat de historie van Pablo Escobar is, en of alles hetzelfde is uit de serie Narcos. Na het geweld die Escobar met zich meebracht voor zijn dood is er juist na zijn dood een statistische daling van het moordcijfer. Dat bracht Medellín van moordhoofdstad van de wereld zelfs buiten de top-25 van gevaarlijkste steden.

Hippe clubs en rijke wijken

Ondertussen schieten de rijke wijken, hippe clubs, barretjes en moderne restaurants als paddestoelen uit de grond. Vorig jaar trok de stad rond de 250.000 bezoekers. De NOS spreekt met Sjoerd Martens. E Nederlanders werkt bij een marketingbedrijf dat start-ups helpt. “Het leven in Medellín is gewoon goed. De mensen zijn aardig, goed weer en het is goed betaalbaar.”
Lees het hele artikel van de NOS hieronder

Lees ook

Medellín: van de moordstad van Pablo Escobar tot hightech-hub

Mobiele versie afsluiten