Site pictogram Colombiaans.nl

Netflix maakt serie van Gabo’s Honderd Jaar Eenzaamheid

gabo marquez
globalsoccershop

Dat maakte Rodrigo García Barcha de zoon van wijlen Gabo bekend. Vandaag zou de Nobelprijswinnaar van de Literatuur 92 jaar zijn geworden. Rodrigo García Barcha stelde wel twee belangrijke eisen aan het project.

De serie zou voor een gedeelte in Colombia opgenomen moeten worden en in het Spaans.
Netflix bereikte een akkoord met de familie van Gabriel Marquez en liet zelfs al wat details hierover doorschemeren. Gabo zelf was altijd een beetje huiverig om de rechten van zijn boeken aan de filmindustrie te verkopen. Hij had de angst dat de essentie van het boek anders op het witte doek zou zijn.

Na 50 jaar eindelijk een serie

In de afgelopen 50 jaar is ons regelmatig gevraagd om een van mijn vaders boeken in een serie of film te krijgen. Meestal stelden we het uit of weigerden we de voorstellen die we voor ons kregen. Na 50 jaar is het een goed moment om de wereld kennis te laten maken met Macondo. Netflix is hierin een perfecte partij. Naast dat het grote publiek deze serie kan zien heeft Netflix in het verleden vaker bewezen goed met Spaanstalige series om te kunnen gaan‘.

Op de vraag wat Rodrigo van de serie verwacht is hij duidelijk. ‘We moeten respect hebben en niet al teveel aan het verhaal en haar details komen. Het is een mooi en positief project en we gaan er het beste van maken‘.

Mobiele versie afsluiten