Site pictogram Colombiaans.nl

Nederlander ontsnapt uit The Bronx van Bogotá

Nederlander ontsnapt uit The Bronx van Bogotá
globalsoccershop

Het lijkt op een spannende scene uit een actiefilm… Maar niets is minder waar. Semana.com onthult de huiveringwekkende beelden van een wanhopige Nederlander die zich letterlijk op de ‘rand van de afgrond’ begeeft en probeert te ontsnappen terwijl twee gemaskerde mensen op de loer liggen.

Die twee gemaskerde mannen zijn van de “Sayayines”, een bende die in de beruchte wijk El Bronx actief is in prostitutie, drugs- en wapenhandel.

De angstige man met het blauwe shirt, die op sommige momenten lijkt te willen springen om te ontvluchtten, is een Nederlandse toerist. Het gaat om één van de vele buitenlanders die voor de “narcoturismo” komt, oftewel, Colombia bezoekt om drugs te gebruiken.

Volgens bronnen was de Nederlander al dagen drugs aan het consumeren. Na al zijn geld op te hebben gemaakt aan drugs, werd hij ontvoerd door de Sayayines en gevangen gehouden totdat hij zijn schuld kon betalen.

De eigenwijze Nederlander van El Bronx

Tijdens een onbewaakt moment klimt de Nederlander over het dak van het huis naar de rand toe, om daar om hulp in te roepen. Hij probeert de aandacht te trekken van politieagenten die dienst doen. Dat lukt en deze komen kijken wat er aan de hand is.

In het filmpje zie je de man wijzen naar de ontvoerders, die duidelijk naar de man op zoek zijn, maar hem niet durven te benaderen door de aanwezigheid van de politie. Uiteindelijk wordt de Nederlander gered door de brandweer.

Deze video deelde Semana.com vlak voor de indrukwekkende invallen van afgelopen zaterdag in El Bronx. Deze invallen zijn nu nog bezig en lijkt voorlopig geen einde aan te komen. De agenten vegen de complete straten van El Bronx schoon en vinden hier veel belastend bewijsmateriaal.

Er zijn aanwijzingen gevonden dat er in die buurt meer mensen werden ontvoerd, gemarteld en vermoord onder dezelfde motieven waarvoor de Nederlander werd vastgehouden. Het zijn gruwelijke praktijken die de politie onder ogen krijgt. Er zijn bloedsporen in martelkamers aangetroffen en er zijn aanwijzingen dat mensen in zuur zijn opgelost, door hongerige honden opgegeten maar ook voor satanische rituelen werden gebruikt.

In deze panden werd er op deze manier ‘zaken gedaan’, wraak genomen, maar ook drugs verkocht, en gedwongen prostitutie waren aan de orde van de dag. Bij deze ‘prostitutiepraktijken’ werden veel minderjarige meisjes ingezet die zelfs via online Catalogi werden aangeboden. Gelukkig kon de naïeve Nederlander gered worden, maar helaas kwam redding voor veel anderen te laat.

Mobiele versie afsluiten