Site pictogram Colombiaans.nl

Nederlander aan de top Colombiaanse vliegmaatschappij Avianca

globalsoccershop

Bijzonder nieuws want Colombia’s Avianca heeft een nieuwe topman. Anko van der Werff krijgt de taak om Avianca Holdings weer boven ‘jan’ te helpen. Eerder werkte Anko van der Werff voor onder andere Aeroméxico, Qatar Airways en Air France-KLM. Van der Werff is de opvolger van Hernán Rincón die in april onverwachts vertrok.

Financieel zwaar weer

Het is al even bekend dat de Colombiaanse vliegmaatschappij Avianca in financieel zwaar weer verkeert. In het eerste kwartaal van 2019 bedroeg het verlies zo’n 60 miljoen euro. De voorzitter van het raad van bestuur Roberto Kriete gaf aan dat Van der Werff is ingehuurd vanwege zijn internationale en rijke ervaring in de luchtbranche.

Doel

Het doel van Van der Werff moge duidelijk zijn: Het bedrijf weer winstgevend maken. Ondertussen viel er nog wel goed nieuws te melden. Avianca zal spoedig beginnen met het uitvoeren van vluchten in de eerste Boeing 787-9 Dreamliner. Anko van der Werff begint half juli aan zijn nieuwe klus bij Avianca Holdings. Het belooft een belangrijk jaar te worden voor Avianca. Aan het einde van dit jaar bestaan zij namelijk 100 jaar. Avianca is de op een na grootste vliegmaatschappij in Zuid-Amerika.

Mobiele versie afsluiten