Site pictogram Colombiaans.nl

NARCOS 4: Van Colombia naar Mexico, eerste dode al gevallen

Seizoen 3 Narcos blijft in Colombia
globalsoccershop

Officieel moeten de opnames voor het vierde seizoen van Narcos nog beginnen, maar de eerste dode is helaas al gevallen. De locatiescout van Narcos, Carlos Muñoz Portal, werd in Mexico vermoord terwijl hij aan het werk was om het vierde seizoen van Narcos te realiseren.

De 37-jarige Carlos Muñoz Portal is zelf Mexicaans en hielp eerder al mee met grote Hollywood-producties zoals Spectre en Fast & Furious. Daar waar in seizoen 3 de Mexicanen al langzaam hun intrede doen, zou seizoen vier gaan over de Mexicaanse drugsbaron Amado Carillo Fuentes. Deze narcoboef was gevestigd in grensstad Juárez. Locatiescout Carlos Muñoz Portal kwam volgens onderzoekers de verkeerde mensen tegen en deze nam hem onder vuur. Zij auto crashte tegen een cactus en werd doorzeefd met kogels teruggevonden.

Licht aan het einde van de tunnel

Colombianen waren het constant herinneren aan een pijnlijke en geweldadige tijd zat. Sinds het begin van de NetFlix-serie Narcos bloeide het toerisme in Colombia op (volgens statistieken). Vooral in Medellín schoten de Pablo Escobar-tours als paddestoelen uit de grond. Men sprak in Medellín al gekscherend over de toename van het Narcoturismo.

Maatschappelijk verzet

De televisiemakers van NetFlix konden dan ook rekenen op een behoorlijk staaltje ‘maatschappelijk verzet’ van de lokale bevolking. Eerst in Medellín en later in Bogotá. Nu verplaatst het verhaal zich naar Mexico. Daar waar Colombia de afgelopen jaren opkrabbelt en eerder bekend stond onder zijn burgeroorlog, ontvoeringsbusiness en drugsgeweld bloeit het nu juist op. Mexico daarentegen wordt steeds gevaarlijker. Er zijn minimaal 5/6 bepalende kartels aanwezig en geweld is aan de orde van de dag. Het leger oefent er zoveel druk uit dat zelfs de grotere kartels zich opsplinteren in tientallen mini-kartels. NetFlix schoot om veiligheidsredenen de serie ‘El Chapo’ niet in Mexico maar in Colombia.

NARCOS 3 NOG NIET GEZIEN?

Heb je geen Netflix maar wil je Narcos 3 toch zien? Vul dan onderstaande formulier in.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Mobiele versie afsluiten