Site pictogram Colombiaans.nl

Nairo staat op scherp

globalsoccershop

Ondertussen is de Tour de France alweer 2 weken bezig. Chris Froome, de gele truidragen, heeft nog het meest te vrezen voor Nairo Quintana. De laatste ritten zullen zich namelijk in de bergen afspelen. Quintana, en over het algemeen Colombianen, zijn ijzersterk in de bergen. Ze worden ook weleens liefkozen “klimgeiten” genoemd. De kleine Colombiaan moet er alles aan doen om in de laatste vier bergritten de Brit van zijn troon te stoten, en dat zal niet meevallen.

[adrotate banner=”4″]

Nairo Quintana wil zijn aanvallen op Froome zo zorgvuldig mogelijk plannen. De achttiende rit telt maar liefst 7 bergbeklimmen die elk meetellen voor het bergklassement, maar de top van de zwaarste berg ligt op ongeveer 40 kilometer van de aankomst in Saint-Jean-de-Maurienne.
“Het wordt donderdag heel lastig om de aanval te openen. De rit van vrijdag zou betere kansen bieden”. “Ook de Alpe d’Huez van zaterdag is lang en zwaar, maar die rit bestaan er dus ook nog kansen. Hoe het ook zij, ik moet vrijdag en zaterdag vol gas gaan geven om het Froome het toch nog een beetje moeilijk te maken”.

Froome is bezig aan een zeer goede tour. Quintana heeft een achterstand 3:10 minuten op Froome. Froome voert al bijna twee weken het klassement aan. Het wordt dus nog spannend!

Mobiele versie afsluiten