Site pictogram Colombiaans.nl

Medellin wint prestigieuze prijs voor innovatie en duurzaamheid

Medellin wint prestigieuze prijs voor innovatie en duurzaamheid
globalsoccershop

Medellin wint prestigieuze prijs voor innovatie en duurzaamheid. Afgelopen woensdag werd Medellín beloond met de zogenoemde ‘Lee Kwan Yew World City Prize’. Dat is één van de belangrijkste prijzen die een stad kan ontvangen als het gaat om innovatie, vooruitgang en duurzaamheid. In het verleden hebben andere innovatieve steden zoals New York en Bilbao deze prijs gewonnen. Medellín was samen met Wenen, Toronto, Auckland en Sidney genomineerd voor deze prijs. Waar de jury van deze prijs op let is vooral duurzaamheid en innovatie.

Het letterlijke citaat en onderbouwing van de jury over Medellín was: ‘Medellín vertelt het boeiende verhaal van een stad dat ooit eens levensgevaarlijk was, maar dat zich ontpopt heeft tot een voorbeeld voor andere steden als het gaat om innovatie en dit slechts binnen 20 jaar.’ ‘Tegenwoordig is Medellín vooral een stad waar men het “leven viert in plaats van neemt”, het is menselijker en meer vriendelijk dan ooit tevoren.

De officiele uitreiking is in juli bij de wereldwijde bijeenkomst van steden in Singapore. Door de winst van deze prestigieuze prijs ontvangt Medellín maar liefst 300.000 dollar.

foto: Municipality of Medellín

Mobiele versie afsluiten