Site pictogram Colombiaans.nl

Medellín verkozen als beste city trip Zuid-Amerika!

globalsoccershop

Afgelopen vrijdag vond in Lima het jaarlijkse World Travel Awards (WTA) plaats. Wederom won een Colombiaanse stad voor het tweede jaar op rij deze prachtig titel. De winnaar van vorig jaar was Bogotá. Medellín mag zich dit jaar de winnaar noemen, in de WTA-categorie ‘Beste vakantiebestemming voor een city trip Zuid-Amerika 2016’.

De stemming wordt gedaan door 800.000 professionals uit de toeristensector. Medellín won deze award voor ‘Beste city trip Zuid-Amerika’ na aanleiding van de uitkomst van de boordelingen op het gebied van cultuur, klimaat, gastronomie en uitgaansmogelijkheden.

Federico Gutiérrez Zuluaga, de burgemeester van Medellín zei “zeer verheugd” te zijn met de prijs. “Deze prijs zal Medellín alleen nog maar meer aanmoedigen om te innoveren”. “We zijn op de goede weg en willen de toeristische belangstelling nog meer vergroten en onszelf blijven verbeteren”.
Sion Rapson, de CEO van de World Travel Awards zei dat Medellín de beste was en dat het steden zoals Rio de Janeiro, Buenos Aires, Montevideo en Santiago achter zich gelaten had. “Medellín heeft echt een streepje voor dankzij zijn rijkdom aan cultuur, vriendelijke bevolking, gastronomie, klimaat en aanbod van entertainment”.

Ook het San Fernando Plaza Hotel in Medellín had iets te vieren. Zij werden bekroond tot “Beste zakelijke conferentiehotel”.

foto The Guardian

Mobiele versie afsluiten