Site pictogram Colombiaans.nl

Maluma maakt zich klaar voor ontmoeting Nederlandse fans

globalsoccershop

Morgen staat de Colombiaanse pop en urban artiest Maluma in het Amsterdamse AFAS live. Het concert gaat vanaf 20.00 uur van start.
Spaanstalige muziek met urban invloeden maken de afgelopen jaren een grote ontwikkeling door als het gaat om populariteit. Was het eerst Enrique Iglesias die nummers uitbracht met Nicky Jam (El Perdón), Wisin (Duele el Corazón) en Lennox (Súbeme La Radio), dan is het nu J Balvin die een hit heeft gescoord met Willy William (Mi Gente). Het is nu wachten op de Europese doorbraak van Maluma.

Carrière

Daar waar sommige artiesten als kind al een muzikant zijn, duurde dit bij Maluma, die eigenlijk Juan Luis Londoño Arias heet, even. Hij was namelijk ook een talentvolle voetballer die uitkwam in de jeugd van onder andere Atlético Nacional.

De artiest uit Medellín brak in 2011 definitief door in eigen land. Nadat hij een hitje scoorde met Farandulera, pikte Sony hem vrij snel op. Hierna ging het snel. Hij ontving een nominatie voor de Premios Juventud, zat in de jury van The Voice Kids en ging op tournee. In 2015 bracht hij het succesvolle album Pretty Boy, Dirty Boy uit. Hij belandde gelijk op plaats 1 van de Billboards Latin Albums.

Maluma in Nederland

In Nederland stonden de songs Chantaje (Shakira) en Felices los 4 in de Top-40. Morgen zal hij in het Amsterdamse AFAS Live staan, na afgelopen weken maar liefst 9(!) shows in Spanje te hebben gedaan. Gisteren stond hij nog in het Londense Shepherd’s Bush Empire en morgen staat hij in Nederland. Wij zijn erbij en houden je op de hoogte! Mocht je ook gaan, dan wensen we je ontzettend veel plezier!

– Wil je het album Pretty Boy, Dirty Boy kopen klik dan hier.

foto fuse

Mobiele versie afsluiten