Site pictogram Colombiaans.nl

Maak kennis met Merel, de nieuwe Miss Latina Nederland

globalsoccershop

Een beetje verbaasd is ze nog wel. Merel van der Knijff is de nieuwe Miss Latina Nederland 2017. Zij zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de Internationale Miss America Latina del Mundo-verkiezing dat dit jaar in Mexico wordt gehouden. Maar voor het zover is, zal deze reis, wat beslist geen snoepreisje is, toch echt bekostigd moeten worden. Hoe? Door Nederland kennis te laten maken met Merel, op zaterdag 16 september, waarvoor ook jij bent uitgenodigd, tijdens het Kroningsgala en het daarbijbehorende feest in Amsterdam. Lees hier hoe het feest eruit gaat zien. Wij spraken even kort met de Miss Latina Nederland 2017.

tekst gaan verder onder de afbeelding

Je bent de nieuwe Miss Latina Nederland, hoe deze keuze tot stand gekomen?

‘Het voortraject bestond uit een vraag via Facebook, haha. Ik werd benaderd met de vraag of ik mezelf wilde inschrijven voor Miss Latina Holanda 2017. Dan moet je jezelf voorstellen, ambities, doelen, en kledingmaten doorgeven. Ook moet je vertellen over je dromen en idealen. Aan de hand van de inschrijving ben ik verkozen. De opzet van 2018 zal zo zijn dat er voorrondes gaan plaatsvinden aan de hand van de inschrijvingen. Daarbij kun je denken aan persoonlijke gesprekken met de Missen en Catwalk-training’.

Zaterdag 16 september: Het Miss Latina Nederland-evenement

Op zaterdag 16 september zal het officiele Kroningsgala plaatsvinden in de Jungle in Amsterdam om 20:30 uur. Het evenement dat groots wordt opgezet begint die dag al om 15.00 uur. Er worden dan onder meer cumbia- en bachata-workshops gehouden. Ook de media-aandacht zal groot zijn. Het tv-station Puerto Latino Internacional zal aanwezig zijn om opnames te maken. Deze opnames zullen later in het jaar, op 1 december 2017, te zien zijn in onder andere Aruba en Colombia. Natuurlijk zijn ook wij van Colombiaans.nl er ook bij.

Een bezig bijtje

Voor wie denkt dat Merel bang is haar handen vies te maken kan bedrogen uitkomen. Ze helpt de organisatie zeer actief mee met het promoten van het event. Ze wordt overal in betrokken en samen met een groepje organisatoren proberen zij het event zo leuk mogelijk te maken. Dat het kort dag is, is waar, maar dat mag de pret niet drukken. ‘Het doel is om op 16 september genoeg geld op te kunnen halen zodat ik Nederland mag gaan vertegenwoordigen tijdens de Miss America Latina del Mundo (website) in Mexico. Kleding, makeup, sieraden en dergelijken worden geregeld. Dat is erg leuk. Ik heb ook al een fotoshoot mogen doen met de kroon’.

tekst gaan verder onder de afbeelding

Wat gebeurt er tijdens Miss America Latina del Mundo?

‘Deze worden gehouden van 30 september tot en met 8 oktober 2017 in Mexico. Er worden behoorlijk strenge eisen gesteld. Ik heb zelfs voorschriften ontvangen omtrent zaken zoals kleding, make-up, schoenen en haardracht. Tijdens die week zullen er catwalk-trainingen, fotoshoots en interviews plaatsvinden. Ik zal verblijven in het resort Barcelo Huatulco in het Mexicaanse Oaxaca. Deze Missverkiezing zie ik echt als een grote uitdaging. Ik kijk er naar uit om andere Missen te ontmoeten uit verschillende Europese landen en gewoon een leuke tijd te hebben.

Miss-verkiezingen, a way of life

In Colombia zijn Miss-verkiezingen bijna net zo populair als voetbalwedstrijden van de nationale ploeg. Er gaat erg veel geld in om en Colombia scoort altijd erg hoog als het gaat om schoonheid van de vrouwen. Van de Missen die Colombia mogen vertegenwoordigen in de strijd om Miss Universe-titel, scoort Colombia met Paulina Vega en Ariadna Gutierrez met plaats 1 en 2 zelfs extreem hoog in de laatste 3 jaar. Reden genoeg dus om dit evenement van zaterdag 16 september te bezoeken en dit initiatief te ondersteunen. Natuurlijk ook gewoon omdat Merel Colombiaans is.

Facebook-evenement

Bekijk hier het Facebook-event van Miss Latina Nederland

Mobiele versie afsluiten