Site pictogram Colombiaans.nl

Kerstmis in Medellin

Kerstmis in Medellin
globalsoccershop

Colombianen zijn gék op kerst! Met 28 graden, versieren ze maar al te graag hun straten en huizen met kerstbomen, lampjes, sledes, kerstmannen en alles wat er nog meer bij komt kijken. Al is er overal in het land wel wat moois te vinden, Medellín verdient dik de hoofdprijs als het gaat om kerstversieringen! We geven je een voorproefje voor de viering van kerst, geheel in Medellín-style! Welkom bij Kerstmis in Medellin!

Kerstmis in Medellin begint bij ‘El Alumbrado Navideño de Medellín’. El Alumbrado Navideño de Medellín: Ieder jaar organiseert Medellín hét feest van het licht. Op verschillende plekken in de stad worden allerlei figuren van lampjes gebouwd in het thema van het jaar. Vanaf 30 november is dit gigantische lichtfeest begonnen en kan men hiervan elke dag genieten van 18.00 tot 24.00 uur tot en met 7 januari 2019. Om een idee te krijgen van hoe groot dit event is: in 2008 werden er meer dan 14,5 miljoen peertjes (lampjes) en 300 kilometer verlichte kabels gebruikt, verspreid over 21 parken. In 2012 en 2014 werd Medellín daarom internationaal benoemd als één van meest verbazingwekkende steden ter wereld om Kerstmis te vieren; bevestigd door National Geographic.

Colombia Mega Diversa: Het thema van dit jaar is “Colombia Mega Diversa”. De hele diversiteit van Colombiaanse flora en fauna komt aan bod. Dan kun je denken aan
lichtgevende vlinders, vogels en reptielen. Op meer dan 30 locaties in de stad, zijn parken omgebouwd tot ware lichtshows. Dit jaar is de hoofdlocatie te vinden in Parque Norte.

Kerstmis in Medellin, meer dan lichtjes alleen

Veel meer pret dan alleen maar lampjes: Alles in Medellín draait om dit event. Naast lampjes is er iedere dag iets te doen. De informatiefolder van de gemeente geeft de agenda weer in méér dan 100 pagina’s! Men kan genieten van allerlei parades, concerten, wedstrijden, markten, etc. die allemaal te maken hebben met het hoofdthema.

Een letterlijk ‘groene’ Kerst

Natuurvervuiling? Al heel snel vroeg ik mijzelf af of dit lichtfeest niet mega vervuilend is! Wat doet men met al die lichtjes en dat plastic als het feest voorbij is? Vrienden wisten mij te vertellen dat alles ieder jaar gerecycled wordt. Ook in de informatiefolder van de gemeente (die zo’n 130 pagina’s telt) schrijft men hierover letterlijk het volgende:

“Dit is een milieuvriendelijk event; zijn technologie en innovatie zijn erkend en benadrukt door het televisiekanaal “History” en door “National Geographic“, en hebben Medellín toegelaten tot het netwerk van een van de best verlichte steden ter wereld.”


Ben je benieuwd naar wat er allemaal te doen is deze maand in Medellín? Download dan via de volgende link het programma van 2018!
De foto’s zijn gemaakt in Parque Norte, waar dit jaar de hoofdlocatie te vinden is.

Bekijk het programmafolder hieronder

Bekijk hier het prgramma in PDF.

– Anne van der Lugt
Colombiaans.nl



Lees ook:
Colombian Vibes presenteert: Feliz Navidad

Mobiele versie afsluiten