Site pictogram Colombiaans.nl

James verlaat Sao Paulo na 1 seizoen

Colombia-captain-James-naar-Everton-
globalsoccershop

De geruchten gonsten al een paar maanden in de stad, maar de coach van de Braziliaanse ploeg bevestigde het; James verlaat Sao Paulo na 1 seizoen.

De carrière van de ooit zo talentvolle Colombiaan is in de afgelopen seizoenen vluchtig te noemen. Nergens heeft hij continuïteit gekend. Het overkwam hem in Engeland, Qatar, Griekenland en nu Brazilië. Zijn vertrek is aanstaande.

Thiago Carpini, coach van Sao Paulo is net nieuw bij de club heeft aan James aangegeven dat hij niet voor zal komen in diens plannen. Dat is als een klap in het gezicht van de 90-voudig international en captain van Colombia.

Gelekte geruchten werden snel feiten

‘Onze periode was kort. Ik heb niets te zeggen over het atleet en mens’, aldus coach Carpini. De gelekte berichten werden al snel in de media gebracht en bracht nogal wat reuring. Toen James het nieuws hoorde dat hij niet meer gewenst was heeft de 32-jarig gelijk een transferverzoek ingediend.

Gebrek aan fitheid

James klaagde over het gebrek aan minuten. Coach Carpini legde uit dat hij graag die minuten wil geven maar dat James niet fit genoeg was. Aan het begin van het seizoen kwam hij binnen met een lichte kuitblessure die hij opgelopen had in de nationale ploeg.

Carpini die geïnformeerd wordt door zijn mediache staf zegt dat de blesures een chronisch probleem zijn. James kan bijna niet trainen vanwege zijn hamstring en kuit, hij mist zo drie of vier trainingsdagen. Als hij dan wel traint of speelt dan krijgt hij weer een blessure.

Kont in de krib

James is op zijn beurt niet te spreken over het gebrek aan continuiteit in het team en coachingstaf. Toen James niet in de selectie zat voor de wedtrijd in de Braziliaanse Super Cup tegen Palmeiras was het voor hem de maat vol. Hij weigerde om met het team af te reizen naar de wedstrijd tegen Bello Horizonte en wilde van zijn contract af. Iets wat hem lijkt te gaan lukken.


James speelt bij Sao Paulo sinds vorig jaar en zijn contract loopt nog tot 2025. Of hij het WK van 2026 gaat halen is uiterst twijfelachtig. Voor Sao Paulo maakte hij in veertien wedstrijden 1 doelpunt en gaf 3 assists. James verlaat Sao Paulo na 1 seizoen, wie had dat verwacht? Hopelijk vindt de oud top-speler van weleer snel zijn vorm want dit jaar wordt de Copa America gehouden. Wordt dat zijn laatste kunstje als international?

Misdaad

– Griselda Blanco, de Netflix-serie en een berg van kritiek
– Het verhaal van Griselda Blanco
– Het verhaal van Pablo Escobar

Mobiele versie afsluiten