Site pictogram Colombiaans.nl

J Balvin laat Nederland op zijn voegen trillen

J Balvin laat Nederland op zijn voegen trillen
globalsoccershop

Gisteravond stond J Balvin in Paradiso. Lange rijen stonden er buiten te wachten in de regen en de kou. Veel mensen probeerden nog een kaartje te krijgen door spontaan aan de deur te staan of de rij langs te gaan met de vraag om een beschikbaar kaartje. Toch mocht dat de pret niet drukken. Wij waren erbij en deden live verslag.

We kwamen binnen en belanden gelijk in het voorprogramma. De DJ doet zijn werk en warmt het publiek alvast op voor een show, waarvan niemand nog het idee zal hebben hoe deze eruit zal zien. Wij hopen vooral dat J Balvin gekeken heeft naar hoe het niet moet. Dan in het bijzonder naar zijn medecollega’s J Alvarez en Arcangel. Beide artiesten deden het qua zang prima, maar haalden zich veel irritatie op de hals door constant ‘selfies’ te maken. Arcangel nam tussen de nummers door zelfs minuten pauze door het publiek in te kijken, niets te zeggen met een glas champagne in zijn hand. Stiekem hoopten we dat J Balvin een voorbeeld zou nemen aan Daddy Yankee. Veel snelheid in de show, af en toe wat interactie met het publiek en teruggaan naar zijn roots, de freestyle.
Opeens loopt de band het podium op. Het is net 20:40 uur geweest. We vermoeden dat het voorprogramma een vervolg krijgt, maar dat blijkt niet het geval. J Balvin is erg op tijd. Hij begint te zingen, maar verschijnt nog niet op het podium. Het eerste nummer van zijn nieuwe album wordt ingezet. Wanneer de raps beginnen verschijnt hij op het podium. Hij trapt af met Veneno. Hierna krijgt hij het publiek op de planken en gooit er al vroeg zijn knallers ‘Ay Vamos’, ‘Tranquila’ en ‘Safari’ uit. Met veel interactie met het publiek probeert hij iedereen in de sfeer te krijgen, dat goed lukt. Hij heeft een viertal dansers meegenomen die bijdragen aan de sfeer van de show. De achterwaartse salto’s vliegen in het rond.

Interactie met publiek

Op een aantal nummers na, performt hij bijna het gehele album Energia. Het album dat op 24 juni van dit jaar uitkwam werd zeer goed ontvangen en bestempeld als misschien wel zijn beste werk. Het album wordt op Google Play beoordeeld met een 4,5 uit 5. Het valt op dat het publiek feilloos meezingt met de hits op de nieuwe plaat Energia. ‘Ginza’, ‘Bobo’, maar ook ‘Hola’ en ‘Snapchat’ worden goed meegezongen. Tussen de nummers door doet hij een vragenrondje naar de herkomst van zijn Nederlandse publiek. “Cuba?”, roept hij, “Colombia”, “Chili”, “Colombia”, “Venezuela”. Vervolgens wordt er een beat ingestard en gaat J Balvin terug naar zijn roots, de freestyle, het “spitten”. Het publiek wordt uitzinnig. Na 50 minuten neemt hij even een pauze en wisselt van kleding. Zijn dansers nemen de show over voor een aantal minuten. Dat houdt het tempo in de show. In een soepele overgang vervolgt J Balvin de show.

Veel nummers van Energia

Hij gaat door en zingt het verdere repertoire van Energia. Het nummer Pierde Los Modales, een duet met Daddy Yankee, wordt gezongen in de verkorte versie. Ook zingt hij de Latino remix “Sorry” van Justin Bieber. Na het nummer kondigt hij met een sip gezicht aan dat hij vertrekt en zwaait naar zijn publiek. Hij loopt van het podium af en ook de bandleden vertrekken. Het publiek scandeert echter een aantal keren om zijn terugkomst en dat lijkt niet aan dovemans oren gericht. De bandleden komen het podium weer op en zetten Major Lazer’s Lean On in voor een remix. Het publiek gaat uit zijn dak. Hierna vraagt J Balvin aan het publiek haar lamp van de telefoon te activeren en komt met een romantisch nummer. Vervolgens zingt hij “Travesura” en “Acércate”. Na wat handjes te hebben gegeven, het publiek te bedanken en een foto te hebben genomen is het helaas toch echt voorbij.

Eindoordeel

Het is een ijzersterk optreden geweest. Hij mag erg trots zijn op het eindresultaat van de show. De show was precies wat de bezoeker verwacht anno 2016. Snelheid, afwisseling, interactie met het publiek, hits, geen pijnlijke stiltes en als het kan (in dit genre) een freestyle op een prettige beat. Het was een fantastisch optreden die hopelijk een vervolg krijgt in een grotere locatie, vanwege de animo. We hebben weinig te klagen gehad, alle hits kwamen voorbij. Dat hij het laatste gedeelte af en toe een nummer playbackte vergeven we hem dan ook. Het optreden krijgt van ons een dikke 9.

Videoverslag

Later deze week zal ons multimediahuis, ColoMedia, een videoverslag plaatsen op Colombiaans.nl met veel beeldmateriaal van het optreden.

Het album kopen?

Wil je de cd kopen ga dan direct naar de pagina van de cd Energia van J Balvin Koop daar de cd nu voor een speciale actieprijs.

Mobiele versie afsluiten