Site pictogram Colombiaans.nl

Hollandse lekkernij te koop in Colombia

Hollandse lekkernij te koop in Colombia
globalsoccershop

Pas op, want voor je het weet is dat hele blikje leeg, schoon leeg. Stroopwafels, waar dan ook geconsumeerd, zijn onvergelijkelijk lekker. Dus keek de vinder helemaal niet vreemd op toen hij, wandelend door de Calle 42 in Bogotá, dat lege busje met die verleidelijke afdruk er op waarnam. ‘Holandinas stroopwafels’ is de naam die er op staat. Stroopwafels in Colombia

Mede dankzij de getekende grachtenpanden stelde de vinder dat het om een Hollands product moest gaan. Maar hoezo tref je dit aan in de hoofdstad van Colombia!? Na enig speurwerk via internet duikt de naam Pieter Vlaar op, de Hollandse naam die erachter schuil gaat. Een West-Fries in Zuid-Amerika is op zich niet vreemd en zijn verhaal is leuk.

Met een ‘kratje gevuld met koekblikken’ is de fietsende blonde Hollander een opvallende verschijning in de straten van Bogotá. Dankzij zijn Filipijnse vriendin belandde hij in dit deel van de wereld. Toen zij een baan aangeboden kreeg in de Colombiaanse hoofdstad hoefde hij niet lang na te denken om er samen met haar te gaan wonen. Stilzitten ziet Peter niet zitten en dus kwam hij op het idee om er de stroopwafel te introduceren.

Na amper beraad besloot hij ze niet zelf te bakken, maar de lekkernij te importeren. Zo gezegd zo gedaan en via www.holandinas.com wordt duidelijk waar de Hollandse stroopwafel in Colombia verkrijgbaar is.

– Rob Toman
Colombiaans.nl

Mobiele versie afsluiten