Site pictogram Colombiaans.nl

Hangbrug in Colombia stort in, elf doden

globalsoccershop

Het ongeluk gebeurde vlak bij de stad Villavicencio. De touwen van de brug knapte en het bouwwerk stortte in. Bij het verschrikkelijke ongeluk lieten 11 personen het leven waaronder drie kinderen van 2, 4 en 12 jaar. Daarnaast vielen er 14 gewonden.

De brug in het dorpje El Carmen is in het verleden met de hand gebouwd door bevriende families in het dorp. De brug ligt in het natuurgebied Buena Vista. De brug is al jaren een belangrijk communicatiemiddel voor de bewoners van het gebied.

Sinds juli van het afgelopen jaar werd er al gewaarschuwd over de huidige staat van de hangbrug die te wensen over liet. De brug was een populaire attractie geworden als oversteekplaats met in sommige weekenden meer dan 13.000 mensen die oversteken. Echter waren de touwen en het hout in zulke slechts conditie dat deze zelfs al aan het rotten waren.
De brug hing op een hoogte van 60 meter. Vermoedens bestaan dat de huidige staat van het materiaal in combinatie met het aantal mensen op de brug de oorzaak van de instorting is geweest.

Foto: Llano Sie7te Días

Mobiele versie afsluiten