Site pictogram Colombiaans.nl

Guus Hiddink in beeld als opvolger Pékerman als bondscoach Colombia

Guus Hiddink in beeld als opvolger Pékerman als bondscoach Colombia
globalsoccershop

Het hing al een tijdje in de lucht maar is officieel nog niet rond. José Pékerman gaf na het Wereldkampioenschap in Rusland aan misschien terug te treden als bondscoach van Colombia. Ook wilde hij zijn contract niet verlengen. Dit duidde al op een mogelijk vertrek van de Argentijnse trainer. Het bestuur van de Colombiaanse voetbalbond wil het nog niet van de daken schreeuwen maar de Nederlander Guus Hiddink schijnt al gepolst te zijn.

Gezocht: Coach met internationale ervaring

Radio Blue meldde dat de bondscoach van Colombia zijn contract niet zal verlengen. Deze loopt af over een week, op 31 augustus. De verwachting is dat het spoedig wereldkundig gemaakt zal worden dat de Colombiaanse voetbalfederatie op zoek zal gaan naar een opvolger voor Pékerman. Zeer waarschijnlijk een met veel internationale ervaring. Volgens Radio Caracol zou dit kunnen wijzen op de inmiddels 71-jarige Guus Hiddink. De achterhoeker zou ook in beeld zijn om bondscoach te worden in China.

Twee keer de kwartfinale

Hiddink zou de voorkeur genieten van de Colombianen. De laatste trainingsklus van Guus Hiddink was in 2015/2016 toen hij als interim coach aan de slag ging bij Chelsea. Even daarvoor was hij trainer van Oranje. José Pékerman volgde in 2012 Leonel Álvarez op als bondscoach van Colombia. Hij kwalificeerde zich met Colombia voor het WK in Brazilië en Rusland. Hij bereikte op het WK in Brazilië en op de Copa America in 2015 de kwartfinale.

Mobiele versie afsluiten