Site pictogram Colombiaans.nl

Freek en Marc volgen de Colombiaanse sporters op de Olympische Spelen

globalsoccershop

Vanaf 5 augustus is het zover. De Olympische Spelen zullen starten in Rio. We vertelden eerder al dat Colombia maar liefst 147 Olympische plaatsen kreeg toebedeeld. Ja, deze zomer hopen de Colombianen hun record te hernieuwen op het gebied van podiumplaatsen.

Er wordt veel verwacht van onder andere Caterine Ibargüen. Zij is één van de favorieten als het gaat om de hink-stap-sprong. We gaan veel aandacht besteden aan de wedstrijden van de Spelen waar Colombia aan deelneemt. Ook kijken we naar de verhalen van de Colombiaanse sporters. Wat hebben zij gedaan om de Olympische Spelen te bereiken?

Voor Colombiaans.nl gaan Freek Huigen en Marc Mispelblom Beyer de Olympische Spelen intensief volgen tot zij er lasogen van krijgen. Alhoewel… Een kennismaking met de heren:

Freek
Ik woon sinds vier jaar in Bogotá nadat ik gegrepen werd door de Colombiaanse cultuur aan het einde van een backpack reis door Latijns-Amerika. Als sportfanaat kwam dan ook een droom uit toen ik mij een baan als sport redacteur verwierf bij de Engelstalige krant in Bogotá, The Bogotá Post.

In die hoedanigheid probeer ik mijn passie voor sport over te brengen naar de rest van de wereld. In sport is Colombia misschien wel het snelst groeiende land ter wereld. Na de kwartfinale op het WK voetbal en de Giro d’Italia overwinning van Nairo Quintana in 2014, staat Colombia nu voor een historische Olympische Spelen. Het land dat 2 gouden medailles gehaald heeft in zijn gehele Olympische historie heeft meer kansen op medailles dan ooit.

Dit fanatisme en deze liefde voor een groeiende sportwereld in een land met zoveel moois, zoveel problemen, maar vooral zoveel passie wil ik graag overbrengen aan het Nederlandse publiek via Colombiaans.nl.

Marc

Mijn naam is Marc Mispelblom. Ik woon in Nederland, in Leusden. Ik heb Journalistiek gestudeerd en begin in september aan een SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) opleiding.

Van jongs af aan ben ik al gek van sport in het algemeen. Voetbal, wielrennen en auto/motorsport in het bijzonder. Op de Olympische Spelen komen alle sporten samen. Alle topsporters uit zulk verschillende takken van sport krioelen rond in het Olympisch dorp met ieder verschillende doelen en wensen. Dat intrigeert enorm. Sporten die je niet vaak op tv voorbij ziet komen, zie je bij de OS ineens wel. Er is zoveel meer dan alleen de sporten die enorm groot zijn bij ons.

Ik vind het leuk om te schrijven over geschiedenis en achtergronden. Misschien ook wel over de sporters die wat minder in het middelpunt van de belangstelling staan. Meedoen is namelijk ook al een hele prestatie.

Als ik de passie en beleving die ik voel als ik schrijf over sport, kan overbrengen, ben ik daar al lang blij mee.

Mobiele versie afsluiten