Site pictogram Colombiaans.nl

Falcao naar Olympische spelen?

Falcao naar Olympische spelen?
globalsoccershop

De nationale voetbalploeg van Colombia heeft zich als allerlaatste landenteam gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Brazilië die van start gaat op 5 augustus 2016. Gegadigde om het Olympisch voetbalteam van Colombia te versterken is Ramadel Falcao.

“Ja, ook ik heb een aanbieding gehad om in China te gaan voetballen, maar wilde voor mijn kans vechten bij Chelsea. Ik kon kiezen uit 2 clubs in China. Dit is voetbal en hierin kan alles gebeuren. Ik ben heus wel realistisch en begrijp dat Chelsea twijfelt om mijn huuroptie te lichten, maar ik wil graag laten zien wat ik kan”, aldus de strijdvaardigde El Tigre.

Over de samenwerking met Van Gaal wilde hij dit nog kwijt: ‘Onze relatie was strikt zakelijk. Ik heb me gedragen als een professional, maar me gestoord aan zijn werkwijze. Die werkwijze beschikte namelijk niet over vastigheden en hij trainde niet op automatismen met de spelers. Ik was naar Manchester United gekomen om een kans te krijgen en te spelen maar de ene keer speelde ik een kwartier en de andere keer weer een uur.’

Op de vraag of Falcao het leuk zou vinden om deel te nemen aan de Olympische Spelen in Brazilië in augustus is hij heel duidelijk: ‘Ja, stiekem droom ik ervan. Ik zou me graag willen revancheren op dit toernooi en iedereen duidelijk maken dat ik het nog kan. Het is niemand ontgaan dat het noodgedwongen moeten laten schieten van het Wereldkampioenschap Voetbal 2014 een groot litteken bij mij heeft achtergelaten.’

Op de Olympische Spelen is het toegestaan een aantal sporters ouder dan 23 deel te laten nemen. Dat houdt in dat Falcao mee zou kunnen als dispensatiespeler voor het voetbalteam. De trainer van het Olympisch Team van Colombia, Carlos ‘El Piscis’ Restrepo, speelt met het idee om El Tigre mee te nemen, niet alleen voor de kwaliteiten die Falcao meebrengt maar ook voor de kleedkamer.

foto vi en express

Mobiele versie afsluiten