Site pictogram Colombiaans.nl

Falcao, Colombia’s hoop

globalsoccershop

Ramadel Falcao kende de afgelopen jaren veel blessures en weinig wedstrijdritme. Pas sinds zijn terugkeer bij AS Monaco pakt hij bij de Franse topclub weer zijn oude vorm op en doet hij weer, wat hij niet is verleerd… Het scoren. Afgelopen zondag was hij met twee doelpunten weer belangrijk voor zijn ploeg.

AS Monaco speelde zondag tegen Strasbourg. Door de overwinning van AS Monaco klom de ploeg naar de tweede plaats van de Franse Ligue 1. Hierdoor hebben de Monegasken nu vijftien punten uit zes wedstrijden. PSG staat bovenaan met evenveel punten maar hebben nog een wedstrijd tegoed.

Falcao op stoom

Falcao is weer op stoom. ‘El Tigre’ is eindelijk terug. De 31-jarige Colombiaanse topspits maakte ondertussen al negen doelpunten uit slechts zes wedstrijden. Daar waar hij vorig jaar ook al een sterk seizoen kende bij AS Monaco met 30 doelpunten in 43 wedstrijden, trekt hij deze lijn dit seizoen weer door.

De bloedvorm van Ramadel Falcao García Zárate lijkt hiermee net op tijd te komen voor de Colombiaanse voetbalselectie. Los Cafeteros zal op 5 en 10 oktober de laatste WK-kwalificatiewedstrijden spelen tegen Paraguay en Peru. Colombia staat op dit moment derde, maar zal de punten hard nodig hebben, omdat de verschillen klein zijn. Colombia heeft 26 punten, maar de nummers 4, 5 en 6 respectievelijk 24 en 23 punten. Dus met een beetje pech zou Colombia zomaar naast het WK kunnen grijpen. Anderzijds is het verschil met nummer 2 Uruguay ook maar een punt. Maar met de huidige vorm van El Tigre zal Colombia deze wedstrijden over 2,5 week met vertrouwen tegemoet zien.

Mobiele versie afsluiten