Site pictogram Colombiaans.nl

Explosie in Bogotá

globalsoccershop

Gisteren heeft er in Bogotá een explosie plaatsgevonden die de stad heeft opgeschrikt. Hierbij zijn in totaal 30 gewonden gevallen. Onder de gewonden bevinden zich 26 politieagenten en 4 burgers.

Een politieagent werd afgevoerd met oogletsel. Een apparaat met 2 kilo explosief werd via een mobiele telefoon tot ontploffing gebracht. De explosie vond plaats in de omgeving van een politiepost nabij een stierenvechtarena. El Espectador schrijft dat dit de tweede explosie in Bogotá was in 24 uur.

De burgemeester zei in een verklaring ‘We zullen de verantwoordelijken te pakken krijgen. We zoeken zoveel mogelijk getuigen en informatie die gaat over dit drama. Het doel van de daders was duidelijk om zoveel mogelijk politieagenten schade toe te brengen en niet zozeer de burgers die protesteerde tegen het stierenvechten. We hopen zeer spoedig met goed nieuws te komen over de arrestie van de daders’.

Naast politie- en burgerslachtoffers was er veel schade aan winkels in de buurt. De winkeleigenaren hopen dat zij met hulp van de gemeente weer snel open kunnen.

foto el espectador

Mobiele versie afsluiten