Site pictogram Colombiaans.nl

ELN raadt af te reizen door Colombia van 10 – 13 februari

Of het nu stemming/bangmakerij is, weten we niet precies. De ELN raadt toeristen af te reizen binnen Colombia van gisteren 06.00 uur (10 februari) tot 13 februari 2018 06.00 uur.

Het fijne weten we er vooralsnog niet van. Afgelopen week berichtte we al dat de regering van Colombia en de ELN de vredesbesprekingen staakten. De druppel voor de Colombiaanse regering om de besprekingen te stopen waren naar aanleiding van de eerdere bomaanslag in Barranquilla.

ELN raadt af om Colombia door te reizen deze dagen

Zoals gezegd, wat hiervan waar is, weten we ook niet precies. We raden sterk aan om goed op te letten. De ELN heeft het zogenoemde ‘Paro Armado’ aangekondigd voor het hele land.

Wat betekent dit?

Ons bericht is bedoeld ter berichtgeving. Het bericht van de ELN betekent dat er extra veiligheidsmaatregelen worden genomen en zaken zoals extra controles en wegversperringen zullen zijn. Mocht je het land toch doorreizen, houd dan een langere reistijd aan.
Besabine geeft een aantal tips zoals mensenmassa’s, winkelcentra’s en groepen politieagenten te
vermijden.

Kortom

Ons advies is om onderstaande kaart te bekijken van de Rijksoverheid met het reisadvies voor Colombia. De ‘Paro Armado’ duur van 10 februari 06.00 uur tot 13 februari 2018 06.00 uur

Bronnen
Besabine
El EspectadorCity Paper Bogota

Lees ook:

– Vlaming schrapt huwelijk vanwege bedreigingen ELN

Regering Colombia staakt per direct vredesbesprekingen ELN

Mobiele versie afsluiten